Deze strip over riool aanleggen is eigenlijk een infographic. Hij is gemaakt in het kader van de rioolwerkzaamheden die gaan plaatsvinden in mijn wijk. De gemeente heeft toen inspraak georganiseerd over de openbare ruimte en indeling van de straten en het groen in de wijk. De inspiratie ligt dus op straat.

Deze strip laat je lachen om het inspraakproces rondom riool aanleggen. De gemeente Bunnik heeft met bewoners de openbare ruimte opnieuw ontworpen en ingedeeld. In dit bericht deel ik de cartoon om gemeente ambtenaren ruimtelijke ordening wat te laten lachen. Je leest ook hoe Infographic embedden WordPress gaat. Bekijk de 10 cartoons rondom riool aanleggen door de gemeente. 

Riool aanleggen cartoon – Werkwijze infographic

Ik heb eerst cartoons over riool aanleggen getekend, vervolgens geinkt. En ingescand. Ik heb de tekeningen in Word verzameld en een export gemaakt, opslaan als, naar PDF. De PDF heb ik via Slideshare gedeeld. De embedcode van Slideshare heb ik gebruikt op deze pagina. Het voorbeeld ervan, vind je hier.

Infographic embedden WordPress

Deze infographic gaat over riool aanleggen. En wat er zogenaamd fout kan gaan als de wijkinspraak niet goed geregeld is…. Om de Infographic te embedden in WordPress heb ik wel de code van de embedcode iets gewijzigd, de dimensie hoogte (maten in pixels). Deze is nu: width=”100%” zodat deze uitvult.

Gerben G van Dijk
Volg hem