Logo toevoegen aan foto via Photoshop. In deze video zie je hoe je in Photoshop een logo plaatst in een afbeelding. Door een tweede plaatje achter je logo te plaatsen. Zodat je het logo tegen witte achtergrond plaatst. En je logo mooi geplaatst wordt.

logo-op-foto-plaatsen

Logo toevoegen aan foto: video uitleg over Photoshop en logo plaatsen

Voor logo toevoegen aan foto, bekijk deze video’s over logo plaatsen binnen een foto.

Hoe logo toevoegen aan banner in Photoshop CC, bekijk deze video:

Toelichting logo toevoegen aan foto

  • Open in Photoshop de banner en je logo bestand (liefst .png d.w.z. een transparant logo).
  • Of maak een .png: maak alles wat niet bij het logo hoort, transparant via de ‘magic eraser’-tool, het tovergummetje, sla je logo daarna op als .png)
  • Knip (Ctrl-A+Ctrl-C) en plak de foto (Ctrl-V) in je geopende bestand. Met Ctrl+t (transform) kun je logoformaat nog aanpassen (houd shift ingedrukt om verhoudingen te behouden).
  • Druk weer op het selectie symbool links (rechthoekje). Je kunt nu logo in foto plaatsen door afbeelding te slepen naar mooiste plek. Via ‘Image-size’ kun je aantal pixels nog veranderen om je banner echt op maat te maken. Tevreden? Sla je nieuwe banner op.

Logo op foto plaatsen of op witte figuur (witte achtergrond)

N.B. het is mooi als je logo vrij plaats. Dat wil zeggen dat je het logo plaatst op een egale, witte of gekleurde achtergrond. Dit kan dus een rechthoekje of blokje zijn in één kleur. Je kunt dit ook zelf maken door eerst een vorm te kiezen die je plaatst op een plek in de afbeelding. De kleur kan wit zijn van de vorm. Het logo kun je zo op de foto plaatsen (als je een wit vlak ook als foto ziet). Zie de video.

Succes met logo toevoegen aan foto.

Gerben G van Dijk

Gerben G van Dijk
Volg hem