kleine camping drome met zwembad Verclause

Zoek je een rustige camping in Zuid-Frankrijk in de zonnige Drôme provençale in het hart van Les Baronnies op een hoogte van 600 meter? Dan weet ik wel iets voor je. Camping Le Gessy. Een ruime camping gelegen op een heuvel. Ongeveer 25 standplaatsen beschikbaar. Het is de mooiste camping in de Franse Drome volgens mij. Bekijk de foto’s en bewaar de contactgegevens.

Kleine Camping Drôme Provençale met zwembad, een Frankrijk kampeertip

Wil je beschut tussen de bomen kamperen? Met camper, met de auto en vouwwagen of de tent? Dan is deze is zonzekere natuurcamping in Frankrijk de mooiste camping om in de Drôme provençale te bezoeken in de zomer. Ik was aangenaam verrast door de rust, de betaalbare prijs en vooral de ruimte die we mochten genieten. Kunnen praten in het Engels met de Franse eigenaar was ook een uitkomst.

ruime budget camping drome frankrijk

Budget camping Drome Frankrijk – onze vouwwagen in de verte te zien. Zeer ruime plaatsen. Geweldig.

De terrasvormige staanplaatsen liggen allemaal op het Zuiden en staan garant voor een prachtig panorama over de uitlopers van de Franse Alpen. Deze rustige Drome camping is mij zo goed bevallen, dat ik er op Webredactie blog nu dit artikel aan besteed.

Rustiek kamperen in de natuur

Het is een wijdse camping voor iedereen die van rustiek kamperen houdt. Goedkope camping, zeker voor de ruime plek die je krijgt. Het zwembad is op 5 minuten loopafstand gelegen. Net zoals de regionale supermarkt. De kampeerplekken zijn met stroom / electriciteit uitgerust.

Kleine camping met zwembad Drome

Het zwembad heeft een mooi uitzicht. Op de foto zie je de bar en het uitzicht.

Le Gessy Camping met zwembad Drome Frankrijk

Le Gessy campsite. Een kleine Camping met zwembad Drome Frankrijk. Het zwembad is op 5 minuten lopen. In de middag is tussen 15.00 uur en 18.00 uur een kleine bar open. Voor ijs, frisdrank, bier of gekoelde witte wijn. Je kunt met de eigenaren praten. Een jong echtpaar dat je dus nooit kunt mislopen voor als je vragen hebt over de camping. De eigenaar kan inmiddels het woord ‘Raketje’ in het Nederlands uitspreken. Ook begrijpt hij het als je zegt: ‘Voor mij HETZELFDE’.

In de foto hieronder heb ik het uitzicht op Verclause gepresenteerd als een zandschilderij. Is het niet schilderachtig?

Verclause drome frankrijk zomervakantie kamperen tip

Camping Drome Provencale – Verclause, Frankrijk – zomervakantie kamperen tip

Toeren en wandelen in afgelegen plaatsjes

We kwamen ook wel Nederlandse wielrenners tegen. Maar zeer bezweet en zoekend naar schaduw. Het is populair, maar gezien de hoge temperaturen overdag, toch niet onze sport.

Verclause Drome Frankrijk kamperen vouwwagen 1

Verclause Drome Frankrijk. Wat rondkijken in de buurt.

Wij wandelen meer op de randen van de dag. En we toeren bovendien met de auto. Dan kom je leuke dingen tegen.

rustiek kamperen camping frankrijk drome zuid frankrijk

Rustiek kamperen camping Frankrijk drome zuid frankrijk

Eten en drinken mooiste camping Drome Provencale, Frankrijk

Lekker uit eten gaan, dat kan in het nabij gelegen Remuzat. Het terras heeft een vernevelingsinstallatie. De geur van Lavendel komt je in deze streek tegemoet. Sla ook acht op de prachtige bomen met hun verweerde bast. Zeker vanaf 17.00 uur is de temperatuur in de zomer zeer aangenaam.

Cafe restaurant dichtbij Le Gessy camping te Remuzat Drome Frankrijk France

Café restaurant dichtbij Le Gessy camping te Remuzat, Drome Frankrijk / France

Route kleine camping Drome provencale, Frankrijk

In 12 uur kun je vanuit (midden) Nederland met de auto naar deze camping rijden; zonder dat daarvoor een extra overnachting nodig is. Het is wel een tip om op een dinsdag om 5.00 uur  te vertrekken. Je hebt geen file of niks. En op een dinsdag om 07.00 uur weer teruggaan. Geen centje pijn dus. Een prachtige rit is dit ook; zeker het eerste half uur weer uitgerust naar Nederland.

Echter, de heuvel naar de camping oprijden, is wel een beetje spannend. Maar het lukt gewoon als je in de eerste versnelling rijdt. Gewoon vertrouwen op de zwaartekracht. De eigenaar is goedlachs dus de spanning is maar voor eventjes.

Camping Drome Frankrijk Zuid Frankrijk Engelstalige eigenaar

Kleine Camping Drome Frankrijk – Zuid Frankrijk overnachtingen met een Engels sprekende eigenaar. En ook de Franse taal, natuurlijk :-).

Kleine camping Drôme reserveren

Wilt u boeken bij Le Gessy camping in de Franse Drôme provincie? Webredactie blog beveelt het aan voor de budget kampeerder die van zon houdt. Bij 30-33 graden is het lekker om te lezen en te zwemmen. Veel meer moet je van jezelf niet verwachten in deze streek. Ga je mij achterna. En onstpan op deze betaalbare natuurcamping in Zuid-Frankrijk. Het is er wel erg droog. Heerlijk warm.

Adres kleine camping Frankrijk (zonzekere bestemming)

Kleine camping Le Gessy, Zuid-Frankrijk
26510 VERCLAUSE
+33 06 760 846 35
contact<a>camping-legessy.com
www.camping-legessy.com

Landschap Drome provencale

Landschap Drome provencale in de buurt van Verclause.

Andere tips voor vrij kamperen en wandelen

Bekijk ook mijn artikel over kamperen in Zuid-Engeland. En de citytrip die je met boot en trein kunt doen naar de stad York, Verenigd Koninkrijk. En voor wat Frankrijk betreft; hopelijk vond je  ook dit een leuke kampeertip.

Gerben G van Dijk
Volg hem