Citytrip York Engeland 2

Op zoek naar een culturele citytrip York van 4 dagen of meer? Bezoek de historische stad York in Noordoost-Engeland. De stad York in het Verenigd Koninkrijk werd gesticht door de Romeinen en heeft prachtig bewaard gebleven kasteelmuren. Lees in deze blog welke ferry en welk Hotel York goed is om zelf te boeken, zonder duur uit te zijn.

Citytrip York Engeland

De stad York biedt echt een culturele citytrip. Het Engelse York is, naast London, de meest bezochte historische stad in Engeland.

Het is leuk om twee nachten in York te zijn, maar langer kan natuurlijk ook. Als je maar wel begrijpt dat het overvaren naar Engeland tijdens de nacht gebeurt, en dat je twee nachten een mini-cruise beleeft.

Vooral onze kinderen vonden de maaltijden geweldig, maar ook de cabin en de optredens.

York Ministry park Citytrip York Engeland zelf boeken

Stedentrip York Engeland, hoelang gaan?

Eén dag gaan is te weinig, maar 2 dagen (of meer dagen) raden wij je zeker aan. De ideale citytrip of stedentrip York beslaat vier dagen. Je overnacht dan twee keer op de ferry naar Engeland (ook wel mini-cruise genoemd). Dus je neemt een nachtboot heen en eentje terug. Daarnaast nog 2 nachten boeken in een York Hotel, zie daarvoor onze tip. Op de boot naar Engeland krijg je een heerlijk buffet. Een kamer met TV. En er zijn ook optredens te zien.

Met de auto of met de trein naar Engeland?

Je kunt je afvragen of je met de auto of met de trein naar Engeland zal gaan. je kunt kiezen. Je kunt met de auto gaan, maar dit hoeft niet. De trein gaat ook vanaf Hull. Je hoeft op de ferry geen auto mee te nemen, al kan het wel, want je kunt met de trein naar York, vanaf Hull (of vanaf Newcastle, zie verder). Ga je met de auto, zie dan mijn tips voor Links rijden in Engeland. Het is goed om te weten dat de ferry vanuit Nederland vertrekt als je naar Noord-Engeland wilt gaan. Dus je hoeft niet eerst naar Calais te rijden, wat toch 4 uur rijden is. Dat doe je wel voor Cornwall, UK.

Welke Ferry gaat naar York Engeland?

Welke Ferry gaat naar York, Engeland? Als je naar York wilt gaan, is Hull als vaarbestemming het meest dichtbij. Vertrek is mogelijk vanaf Rotterdam Haven met P&O Ferries (vanaf Europoort). Je kunt ook naar Newcastle varen vanuit IJmuiden, via DFDS, maar dat geeft je meer reistijd. Maar controleer gerust beide links, mogelijk ben je goedkoper uit met een package deal in plaats van zelf iets boeken. Wij vonden het hotel in York zowel eenvoudig, betaalbaar als fantastisch. In die zin dat het een mooi pand was en dat je vanuit de lobby op een grasveld uitkeek. Echt relaxed.

York hotel boeken

Als je in Engeland een hotel in York wilt boeken, neem dan onze tip van ons over: Wheatlands Lodge Hostel. Je kunt ze ook direct mailen. Het is een betaalbaar hostel in York met Engels ontbijt. Je wordt volledig bediend als je naar de ontbijtzaal gaat tussen 08.00 en 09.00 uur in de ochtend.

Een familie hotel in York gerund door een stel dat zeer behulpzaam is en je welkom heet. Vanaf deze plek loop je zo naar de historische muren, waar je overheen kunt lopen op weg naar het centrum van de stad. Dit is het vooraanzicht van ons York Hotel:

Wheatfields lodge citytrip york engeland

Wheatlands lodge is een goede uitvalsbasis voor je Citytrip naar York Engeland. Twee nachten in het York Hotel en twee nachten op de boot van en naar Hull.

Bezienswaardigheden Citytrip York Engeland

York is een historische stad met Romeinse wortels en een Vikingverleden. Er zijn zo’n 40 musea. Als je er rondloopt, begrijp je waarom het één van de aantrekkelijkste steden in Engeland is om te wonen. Je kunt lopen over de oude stadsmuren. Er zijn gezellige restaurants en pubs en vele winkelmogelijkheden. Wij vonden alle etalages een lust voor het oog. Dus voor cultuurliefhebbers is  York een goede keuze als citytrip.

Wat zijn de highlights York UK?

De hightlights York UK / Engeland bestaan uit de volgende tips:

  • Pubs, tearooms en geweldige etalages
  • Beloopbare stadsmuren (York city walls)
  • “Broodje York” eten in de stad
  • York Minster (cathedraal)
  • The Shambles (Middeleeuwse straat)
  • York Viking centre, ingericht als een onvergetelijke Efteling attractie (Jorvik museum York)
  • National Railway museum

Bestel de York Pass voor kortingen

York Tip! Met de York Pass is het voordeliger om een aantal attracties in York te bezoeken.

Wat meenemen naar hotel York UK?

Beddengoed is er al in ons hotel York UK, dus je kunt een Reisstekker Engeland meenemen. En daarbij een Nederlands/Europees verlengsnoer meenemen met een aantal stops. Voor opladen van je mobiel / de smartphones van het gezin. Vergeet ook je paspoort niet…. En kijk of deze nog niet verlopen is (..duh..). Geld wisselen van Euro’s naar ponden hoeft niet, je kunt echt OVERAL pinnen. Ook bij (eet)kraampjes. Voordat je York boekt, kun je nog kijken of Engeland restricties heeft voor personen die reizen vanuit de EU. Dat is nu (zomer 2022) niet het geval, dus je kunt met je Nederlands paspoort of je ID-kaart naar Engeland reizen via Schiphol of via een ferry. Nog een software tip. Engelse teksten vertalen, doe je met de gratis deepl.com website. Een EU-tool.

Verder doorreizen na enkele dagen York hotel

Mocht je langer naar York Engeland gaan. En nog meer willen doen in Noord-Engeland. Dit zijn nog twee tips. Doorrijden naar Keswick en/of naar Wasdale Head (UK), dus richting het Lake district Engeland (in de provincie Cumbria). Wij vonden de natuur daar schitterend. Zie daarvoor deze twee foto’s.

Wasdale Lake district na citytrip York Engeland

Wasdale en Wasdale Head gebied. Lake district na een Citytrip York Engeland. Dit was onze meivakantie 2022. Een reis naar Engeland van 10 dagen in totaal.

 

Wasdale head omgeving Lake District Engeland UK

Wasdale Head omgeving Lake District Engeland UK. Dit waren onze mooiste foto’s. Het is wel een graadje kouder in de bergen dan aan de Ierse zee nabij.

Anyway. Have a good stay in York of in het Wasdale Lake district in Engeland! Geniet van de citytrip York / stedentrip York.

Gerben G van Dijk
Volg hem