Een enquête embedden op website kan via Google Forms. In dit bericht vind je een filmpje over hoe je de enquête samenstelt met Google Forms. Het publiceren van een website enquête gaat via hetzelfde principe als embedden van een video op je WordPress website. Bekijk andere marketing tools en software.

enquete-embedden-op-website

Enquête embedden op website

Video-uitleg: enquête maken via Google Forms (Engels, 2016)

Google Forms als website enquêtehttps://youtu.be/cm3KyqbaMJA

Je kunt met Google Forms een enquête maken. Het kost niets en Google Forms biedt mooie layouts en prima statistieken. De gemaakte enquête voor op je website kun je kopiëren en embedden op je website. De resultaten krijg je terug in een Excel bestand.

Online enquête embedden

Voor een online enquête embedden op je website doe je het volgende: je knipt (Ctrl+A en dan Ctrl+C) de HTML vanuit Google Forms in je teksteditor. De teksteditor is de plek waar je de tekst van je bericht invoert, kies alleen voor het tablad ‘Tekst’. Daar staat HTML en kun je deze HTML dan onder plakken (via Ctrl+V). Sla op en bekijk het bericht. En pas weer aan als het niet goed staat.

Online Poll widget op website

Wil je geen enquete, maar een poll maken met een prikkelende stelling of zoiets, dan kun je beter een WordPress plugin gebruiken ervoor. Je kunt een poll in een widget zetten van WordPress bijvoorbeeld. Naast je hoofdcontent.