Een enquête embedden op website kan via Google Forms. In dit bericht vind je een filmpje over hoe je de enquête samenstelt met Google Forms. Het publiceren van een website enquête gaat via hetzelfde principe als embedden van een video op je WordPress website.

enquete-embedden-op-website

Enquête embedden op website

Video-uitleg: enquête maken via Google Forms (Engels, 2016)

Google Forms als website enquêtehttps://youtu.be/cm3KyqbaMJA

Je kunt met Google Forms een enquête maken. Het kost niets en Google Forms biedt mooie layouts en prima statistieken. De gemaakte enquête voor op je website kun je kopiëren en embedden op je website. De resultaten krijg je terug in een Excel bestand.

Online enquête embedden

Voor een online enquête embedden op je website doe je het volgende: je knipt (Ctrl+A en dan Ctrl+C) de HTML vanuit Google Forms in je teksteditor. De teksteditor is de plek waar je de tekst van je bericht invoert, kies alleen voor het tablad ‘Tekst’. Daar staat HTML en kun je deze HTML dan onder plakken (via Ctrl+V). Sla op en bekijk het bericht. En pas weer aan als het niet goed staat.

Online Poll widget op website

Wil je geen enquete, maar een poll maken met een prikkelende stelling of zoiets, dan kun je beter een WordPress plugin gebruiken ervoor. Je kunt een poll in een widget zetten van WordPress bijvoorbeeld. Naast je hoofdcontent.

Gerben G van Dijk online specialist en SEO uit regio Utrecht46% procent van alle pagina's op deze blog staan in de top 10 van Google (2021). Denk jij erover je Google SEO uit te besteden, maar niet aan een SEO agency? Vanuit de regio Utrecht doe ik een contentanalyse via Google Search Console, SE-Ranking en Google Ads (SEA). Samen met uw organisatie werk ik toe naar toegankelijke, begrijpelijke én bruikbare content. In de vorm van SEO teksten, fotografie en ook video. Kwaliteitsgericht en op de lange termijn. Zodat uw organisatie voortaan aan de weg timmert met hogere online zichtbaarheid. Benieuwd wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Mail dan  [email protected] of bel even: 06 – 23661106.