Reminders en alarms instellen via Toodledo betaalde app

Hoe kan je jezelf automatisch reminden via email op bepaalde tijdstippen? Mogelijk ben jij iemand die jezelf altijd mail reminders stuurt als herinneringen voor later? Dat kan een prima werkwijze zijn om niets te vergeten. Zie ook productiviteitstips voor communicatiewerk.

Zelf gebruik ik een app om mezelf reminders te sturen via email. En de automatische reminders die ik stuur, zijn voor elke werkdag hetzelfde. En de tijdstippen voor reminden stel ik in. Dit kan natuurlijk ook via je telefoonklok van je mobiele telefoon.

Maar ik vind reminders via email prettig. Laat me je vertellen over de app Toodledo.

App voor reminders sturen aan jezelf via email, via SMS en/of via browser

Toodledo is een to do lijst app, maar ook geschikt voor jezelf nieuwe gewoonten leren, waar je aan herinnert wilt worden via automatische reminders. Je kunt deze instellen bij de tab Habits. En ik zal een aantal screenshots laten zien. Ik gebruik een betaalde (Plus) versie.

Automatische reminders instellen

Je kijkt naar de tab Habits binnen Toodledo.

Habits instellen voor jezelf automatisch mailen en reminden op vaste tijdstippen gedurende de werkdag
Via Habits stel ik gewoonten in die ik elke dag wil naleven. Via automatische reminders aan mezelf sturen, blijf ik bewust ervan. Elke keer dat ik de gewoonte heb gedaan, vink ik deze af in Toodledo. Je gaat er meteen vanuit de mail naartoe. En je krijgt statistieken van je voortgang.

Reminders naar je eigen mailadres sturen

Je kunt een aantal manieren instellen om jezelf te reminden. Ik gebruik betaalde versie van Toodledo. Maar de manieren die ik heb zijn email, sms en via de browser (mits ik ingelogd sta op Toodledo). Stel je emailadres in, voor jezelf mails sturen op vaste tijdstippen.

Reminders en alarms instellen via Toodledo betaalde app
Reminders en alarms instellen via Toodledo betaalde app

Jezelf via email herinneren op bepaalde tijdstippen

Wil je dagelijks herinnert worden aan je nieuwe gewoonte? Stel dit dan in.

herinnering instellen met mail tijdstip naar elk emailprogramma via Toodledo
Herinnering instellen om via mail te krijgen, naar elk emailprogramma zoals Outlook Email of Gmail, via Toodledo

Vaste reminder voor jezelf instellen

Een dagelijkse, vaste reminder instellen, gaat via New Habit. In modus Habits / gewoonten aanleren (het dashboard).

nieuwe gewoonten ontwikkelen gamification afvinken van reminders
nieuwe gewoonten ontwikkelen gamification afvinken van reminders

Waarom Toodledo to do list gebruiken?

Inmiddels gebruik ik Toodledo voor het vastleggen van wachtwoorden (al is het geen wachtwoordenmanager) en het opslaan van allerlei documenten die ik altijd wil kunnen terugvinden. Ook tekstfragmenten die ik vaker nodig heb, sla ik op in Toodledo. Voorbeeld:

Aantekeningen en wachtwoorden bewaren app toodledo
Aantekeningen en wachtwoorden bewaren in de app Toodledo

Tot zover deze aanbeveling voor Toodledo als betaalde app.

Gerben G van Dijk
Volg hem