pc op tafel screen capture overlay 2020

De beste schermopname Windows 10 software? Zoek je gratis screencast software? Diverse apps voor scherm opnemen, kan ik je aanraden. Ontdek de free screencast software mogelijkheden voor publicatie op YouTube.

Het is simpel. Dit zijn de tools die je helpen aan een mp4-bestand.

Alleen betrouwbare software voor beeldopname Windows 10 zul je hier vinden. Maak een keuze uit de 4 beste screencapture software van 2021. Zoek je andere tools? Zie dan ook de lijst met veelgebruikte software.

Schermopname Windows 10 met geluid

Met gratis screencast software Windows 10 maak je gemakkelijk een schermopname met Windows 10. Je stem kun je erbij opnemen. Dus het resultaat is een video met geluid. Deze kun je uploaden naar Youtube als mp4-video beeldschermopname.

Neem dus gratis je beeldscherm op, zodat je software of applicaties kunt uitleggen. Daarbij voeg je ook stemgeluid toe.

Doel is een video die je op Youtube zet of ingesproken filmpje dat je deelt via een link. Handig voor uitleg van computerprogramma’s of het geven van een ‘Powerpoint presentatie op afstand’. Voor opname van webinars bestaat weer speciale software. De beste schermopname windows software:

Gratis screencast software Windows 10

Bekijk welke schermopname software Windows 10 geschikt voor je is:

  • Srecorder Gratis, Engelstalig, simpele tool die je koppelt aan browser Google Chrome of Firefox, past bij Windows, output is .mp4, wat je heel goed kunt editen, of kunt uploaden naar Youtube. Wist je trouwens dat je ook in Youtube kunt editten? Heb je een bedrijfscomputer en kun je geen software installeren, dan is een omweg mogelijk via schermopname via PowerPoint. Zie deze video onder.
  • Jing Gratis screencast software, maar gaat helaas niet samen met Youtube vanwege vreemd bestandsformaat,
  • Filmora 9. Gratis Hierbij uitleg in een video over Filmora (Engelstalig) voor deze gratis screencast software: dus niet AVI of H264. Wel zeer handig voor intern gebruik, om te laten zien hoe bepaalde applicatie werkt, bijvoorbeeld. Je kunt meteen uploaden naar de cloud en de link krijgen om te delen.
  • Snagit 2020  Betaald, upload naar Youtube is ingebouwd en snel samenstellen van Powerpoints, handig voor docenten, omdat je ook plaatjes van het scherm direct in je WordBestand kunt laten zetten.
  • Camtasia studio Betaald (ook voor MAC), state-of-the art, vele opties, maar wel betaald. Je kunt gelijk in Camtasia editten, dus je hoeft geen andere software te gebruiken.

Microfoon voor maken van screencast

Begin met een eenvoudige headset, maar als je minder geruis wilt, volg dan de kooptips op voor goede podcast microfoons, zie het bericht over podcast maken zonder poespas.

PowerPoint voor screenrecording

Schermopname met Powerpoint is ook een mogelijkheid. Ook in dat geval kun je gratis een mp4 video maken en inspreken met je stemgeluid. Mogelijk ziet het er wat anders uit bij jou, maar zo kom je bij de instelling “scherm opname maken”, via Invoegen.

scherm opnemen met geluid gratis tool powerpoint

Scherm opnemen met geluid kan ook via PowerPoint. Neem het juiste scherm op door uit PowerPoint te gaan, het juiste scherm te kiezen. En dan weer terug naar PowerPoint. De opname modus pakt het voorlaatste gebruikte scherm, of Windows Venster.

Handleiding Nederlands schermopname PowerPoint

Een MP4 video inspreken via PowerPoint kan zo. Bekijk deze video van 22 seconden.

Screenrecording Powerpoint? Video met Engelstalige uitleg

Bekijk anders ook deze video en je weet hoe je via PowerPoint een .mp4 kunt maken. Soms zeggen beelden meer dan woorden als je iemand, op afstand, even iets wilt uitleggen. Uitleg:

Overige tips bij screencasting

Na de ruwe opname, kun je nog editten. Binnen die editting kun je nog titels of lopende video’s opnemen, want een screencast programma neemt filmpjes niet vlekkeloos op. Geluid, tenslotte is erg belangrijk, ook bij screencasting. Want je moet verstaanbaar zijn, ook als mensen je via een mobieltje willen zien en horen.

Meer gratis screencast software tips?

Succes met de gratis en betaalde software voor screencasting. Andere tips voor screencasting software zijn natuurlijk welkom.

Gerben G van Dijk