Een gratis website feedback tool is Hotjar. Deze Amerikaanse software verzamelt usabilityfeedback en/of gebruikersfeedback via je websitebezoekers. Let op: gebruik van Hotjar staat op gespannen voet met de nieuwe privacywet (AVG). Je behoort je websitebezoekers te informeren over het feit dat hun gedrag op een persoonlijk traceerbare wijze gevolgd wordt. Voor zover ik weet, kun je video’s laten maken van hun webgedrag. Dit houdt bijvoorbeeld in dat je de inlognaam kunt zien, waardoor het niet anoniem is. Niettemin is Hotjar uitstekende software. Naast deze tip vind je in dit artikel een dialoog die je zou kunnen voeren met websitebezoekers om feedback te krijgen op je website. Het zou in deze dialoogvorm kunnen:

Gratis tools voor website feedback verzamelen

  1. Google forms formulier maken en gebruikers er vervolgens heen leiden (via email of via je website)
  2. Nabellen van gebruikers die je hebben gemaild; bevraag hun kort op hun ervaringen (indicatief)
  3. Hotjar feedback poll, Hotjar kan heatmaps / schermopnames maken, maar die functie hoef je niet te gebruiken, wel een simpele poll (anoniem!)
  4. Dialoog voeren op basis van specifieke software; zo’n dialoog kan bestaan uit de volgende drie stappen.

Zie ook mijn bericht over het doen van WordPress gebruikersonderzoek.

Voorbeeld website feedback dialoog

Stap 1: vragen om simpele beoordeling van de website:

website-feedback-dialoog

Stap 2: vragen om meer feedback op de website:

gratis-tool-website-feedback-vragen-best-practices

Stap 3: bedanken voor de gebruikersfeedback:

Bedankpagina-website-feedback-enquete-voorbeeld

Gerben G van Dijk online specialist en SEO uit regio Utrecht46% procent van alle pagina's op deze blog staan in de top 10 van Google (2021). Denk jij erover je Google SEO uit te besteden, maar niet aan een SEO agency? Vanuit de regio Utrecht doe ik een contentanalyse via Google Search Console, SE-Ranking en Google Ads (SEA). Samen met uw organisatie werk ik toe naar toegankelijke, begrijpelijke én bruikbare content. In de vorm van SEO teksten, fotografie en ook video. Kwaliteitsgericht en op de lange termijn. Zodat uw organisatie voortaan aan de weg timmert met hogere online zichtbaarheid. Benieuwd wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Mail dan  [email protected] of bel even: 06 – 23661106.