Hoe kan ik Google Nieuws goedkeuring, submission Google news, verkrijgen? Ik heb ontdekt dat dure consultants een slaatje willen slaan over adviseren over toelating tot Google News. Terwijl je online genoeg bronnen hebt om uit te putten. Webredactie blog noemt de bronnen.

Denk erover na of jouw site meerdere keren per dag nieuws kan brengen. Nieuws uit een sector of niche dat uniek is en wat toevoegt aan het medialandschap.

 

Regel in ieder geval dat je een nieuwsstroom hebt, niet onderbroken met andere content.

Hoe kan ik Google Nieuws goedkeuring verkrijgen?

Je zult je voor je website moeten afvragen of een stap naar Google Nieuws goedkeuring (Google news submission) haalbaar is. Je zult immers vaker per dag moeten publiceren met toonaangevend nieuws. en technisch moet je ervoor zorgen dat Google je nieuws kan indexeren.

Kan ik mijn website aanmelden bij Google Nieuws?

Is mijn website geschikt voor Google Nieuws. Heb je deze vraag, lees dan eerst deze bronnen:

Google nieuws & SEO schema.org

Je zult je nieuws content voor Google moeten voorzien van gestructureerde gegevens. Zie de plugins die je daarvoor kunt gebruiken in het Evergreen plugins overzicht. Qua SEO schema.org markup moet je zorgen voor deze gestructureerde gegevens:

Schema.org Google nieuws eisen

  • Schema NewsArticle / nieuwsartikel
  • Gemarkeerde nieuwskop / titel
  • Keywords
  • Publicatie datum én laatste wijzigingsdatum.
  • Maak een aparte sitemap voor Google nieuwsartikelen. De link gaat naar Yoast. Ontdek de door hun ontwikkelde Google Nieuws sitemap plugin.

Overige eisen Google nieuwswebsite (listing van je site in Google News)

  • Zorg voor HTML-code die één doorlopend blok code vormt.
  • Zorg voor auteursinformatie en link naar de bio voor meer informatie.
  • Zorg dat de afzender duidelijk is, maak duidelijk wie de eigenaar is van de site en wat deze groep nastreeft.
  • Zorg voor meerdere publicaties per dag.

Google news sitemap plugin

Maak een aparte sitemap voor nieuwsartikelen. De link gaat naar Yoast. Ontdek de door hun ontwikkelde Google Nieuws sitemap plugin. Of: Google news sitemap plugin.

6 tips voor als je een Google Nieuws uitgever wilt worden (SEO)

1. Volg de technische richtlijnen van Google om ervoor te zorgen dat bots uw site kunnen crawlen.

Google News gebruikt een algoritme om websites te crawlen. Om het systeem te helpen bepalen welke pagina’s van uw site artikelen zijn, moet u unieke, permanente URL’s hebben. Wanneer de crawler van Google sites scant, zoekt hij naar HTML, dus u moet HTML-indeling gebruiken voor alle inhoud en links. Vermijd het gebruik van multimedia-inhoud, PDF’s, of JavaScript, die de crawler niet kan scannen.

2. Optimaliseer verder om je kansen op inclusie te verbeteren.

Zoals met alle SEO, wil je het de bots gemakkelijk maken. Gebruik gestructureerde data (NewsArticle) markup voor elk artikel, die informatie bevat zoals een kop, dateline, keywords en publicatie datum. Onderbreek de stroom van nieuwsberichten niet met andere items, zoals video’s, fotogalerijen of gerelateerde artikelen. HTML-code die één doorlopend blok code vormt van de kop tot de conclusie van het artikel wordt het meest efficiënt geïndexeerd door Google News.

3. Toon aan dat uw site een gezaghebbende bron is.

Google Nieuws wil dat bezoekers de nieuwsbronnen die het bevat vertrouwen, dus het is belangrijk om transparant te zijn en verantwoording af te leggen. Nieuwsbronnen moeten gemakkelijk toegankelijke informatie bieden over de publicatie, de uitgever en het bedrijf of netwerk achter de publicatie, evenals contactinformatie. Nieuwsartikelen moeten ook duidelijke datums, tussenregels en informatie over de auteur bevatten. De aanwezigheid van deskundige medewerkers die originele inhoud voor uw site creëren is ook waardevol en maakt het waarschijnlijker dat Google News je website zal goedkeuren voor plaatsing van je artikelen in uitgelicht Google nieuws.

4. Publiceer dagelijks verse inhoud.

Uw nieuwssite moet worden bijgewerkt met meerdere nieuwe artikelen op een dagelijkse basis. Hoewel uw site gesyndiceerde inhoud kan bevatten van nieuwsdiensten zoals The Associated Press, Reuters of United Press International, moet u niet te veel vertrouwen op telegramdiensten. Het merendeel van de inhoud moet uniek zijn voor uw site.

5. Ontwikkel een niche.

Google zoekt naar nieuwsbronnen met unieke standpunten, dus het is handig om een gespecialiseerde focus te hebben die uw website onderscheidt van anderen. Er zijn talloze nieuwssites die algemeen nieuws brengen, dus nichesites die diepgaande berichtgeving bieden over specifieke onderwerpen of sectoren hebben meer kans om te worden geïndexeerd en in Top Stories te worden geplaatst.

6. Maak een sitemap.

Nadat uw site is geaccepteerd in Google Nieuws, maakt u een Google Nieuws sitemap voor snellere, efficiëntere indexering van uw nieuwsberichten. Sitemaps bevatten informatie over de inhoud op uw website, en met een Google Nieuws sitemap kunt u bepalen welke inhoud u bij Google indient. Zelfs als uw website al een sitemap heeft, raadt Google aan een aparte sitemap te maken voor nieuwsinhoud. Zo kan de crawler van Google snel artikelen op uw site vinden.

Lees verder op het Engelstalig blog

Online cursus Google nieuws SEO

Is Google nieuws interessant? Overweeg dan pas een online cursus over Google Nieuws toelating (submission). Volg een online cursus in het Engels (45 Dollar). Stap niet in op een webinar waar schaarste verkocht wordt en waarin je snel moet beslissen om een online training over Google nieuws te kopen.

Voor 50 Euro doe je een goede cursus over Google News accreditatie op Udemy.com. Deze 4/5 sterren cursus leert u hoe u geld kunt verdienen met een Google News listing. Dus wat je moet doen om toegelaten te worden binnen de Google Nieuws zoekmachine. Dan indexeert Google News jouw nieuwssectie als nieuwsbron.

Je zult een autoriteit moeten zijn of worden op je vakgebied. Verder,  Deze cursus neemt u mee door elke stap die nodig is om te verschijnen in Google Nieuws. Snel indexeren van je nieuws pagina’s is het gevolg. Een waarschuwing is op zijn plaats. Slechts een klein aantal websites bereikt het doel om een door Google goedgekeurde nieuws website te worden. Het gaat om hoe je website gebouwd moet zijn, los van de content

Groet,

Gerben G van Dijk

Gerben G van Dijk
Volg hem