Als je op zoek bent naar een WordPress plugin waarmee gebruikers met slechts één klik een stukje code van je website kunnen kopiëren, is Copy Anything to Clipboard plugin jouw oplossing. Deze gratis copy-in-one-click plugin is eenvoudig te installeren en te gebruiken en werkt met zowel de klassieke als de blockeditor van WordPress 6.1.1 of hoger

Copy-to-clipboard plugin laat gebruikers code naar het klembord knippen

Copy Anything to Clipboard werkt simpelweg door een knop toe te voegen aan codeblokken op je website. Het codeblock dat je invoegt in de blockeditor heet: /pre of /preformatted tekst. Plak daar code in. En je hebt een grijs blok waarin je code eenvoudig deelt on-page. Websitebezoekers kunnen op de knop klikken om de code naar hun klembord te kopiëren en vervolgens te plakken waar ze maar willen. Je kunt in de instellingen bepalen dat de knop “outside” komt, zoals hier is gedaan om GPT prompts te delen.

Deze copy-to-clipboard plugin WordPress biedt ook enkele aanpassingsmogelijkheden, zoals het wijzigen van de knoptekst en het selecteren van de kleuren van de knop en de achtergrond. Zo kun je de plugin aanpassen aan het ontwerp van je website.

Als je nog niet bekend bent met het gebruik van plugins in WordPress, kun je deze handige uitlegvideo bekijken waarin wordt uitgelegd hoe je deze plugin voor snel code kopiëren installeert en gebruikt:

Video over: Copy to Clipboard plugin

Bekijk de uitleg bij de aanbevolen WordPress plugin: Copy Anything to Clipboard.

 

Met Copy Anything to Clipboard (klembord plugin) kun je je websitegebruikers een handige functie bieden die hen in staat stelt code gemakkelijk en snel te kopiëren. Zo kunnen ze deze code eenvoudig delen of gebruiken voor hun eigen projecten. Download de plugin vandaag nog en maak het leven van je websitegebruikers een stukje gemakkelijker!

Gerben G van Dijk
Volg hem