Waar kun je camping toilet vloeistof kopen? Bij Bol com! Naar verwachting kunnen we in zomer 2021 veilig kamperen als corona meer onder controle is. De juiste manier van anticiperen voor kampeerders en caravan liefhebbers is om een eigen chemisch toilet te kopen voor de vakanties.

Als je zelf je toilet meeneemt, houd je afstand en heb je geen (risicovol) contact met anderen. En je blijft zelfstandig bij eventuele Corona beperkingen die van kracht worden op je camping. Jij bent goed voorbereid en verzekerd van een zorgeloze vakantie.

In dit bericht de kooplinks naar bol com voor de juiste vullingen voor je chemische toilet. Wat wij niet wisten, is dat je 2 chemisch toilet vloeistoffen moet hebben voor je caravan toilet, cassette toilet, campertoilet of hoe-het-ook-heet. Dus, je eigen kampeertoilet. Doen, hoor!

Welke camping toilet vloeistof kopen bol com?

Wij hebben inmiddels een prima kampeerervaring met het chemisch toilet van het merk Thetford Porta Potti. Gaf veel gemak en weinig tot geen geurtjes in onze voortent. Wel gingen wij stad en land af om camping toilet vloeistof te kopen, terwijl het gewoon bij bol com te bestellen bleek te zijn. Dus laat ik jou deze moeite besparen door je te zeggen welke twee vloeistoffen je nodig hebt, zodat je vulling voor je caravantoilet, cassettetoilet of campertoilet in orde komt.

Het eigen toilet op de camping; waarover ik nu spreek, is de Porta Potti van A-merk Thetford, dit is ‘em dus:

chemisch camping toilet gerbengvandijk nl

chemisch camping toilet, onze beste koop,  Thetford Porta Potti. En als je een camping zonder een open toiletgebouw treft, is een douchezak ook een aanbeveling. Warmt op in de zon! Deze:

eigen camping douche

Eigen camping douche kopen (bol.com)

Wat is een chemisch toilet?

Een Thetford Porta Potti is draagbaar toilet dat zelfstandig kan functioneren. Je hoeft alleen de toilet vloeistoffen bij te vullen. Een chemisch toilet dat uit 2 delen bestaat: een spoelwatertank met een toiletpot en daaronder een afvaltank. De spoelwatertank is wat je vanaf boven kunt zien en daaronder zit het bassin voor urine en ontlasting. De toiletpot bevat een bril en een deksel die beide afneembaar zijn. Het bassin of de afvaltank zit onderin. Een rubberen ring scheidt de twee tanks. Je ruikt niets vervelends, soms de parfum.

Camping vloeistof (Thetford blauwe/groene voor onderin)

Je hebt twee vloeistoffen nodig, omdat een chemisch toilet twee compartimenten (delen) heeft. Al deden wij alles met Thetford Aqua Kem Blue; scheelt weer een fles…

Vloeistof 1: vuilwatervloeistof (urine- en ontlasting tank)(blauw of groen)

Het chemisch toilet spul wat erin moet, heet Thetford Aqua Kem Blue, gewoon kopen bij bol com. De blauwe (of groene camping toilet vloeistof) is bedoeld voor in de onderste tank. De afvaltank; het onderste deel van het chemisch toilet. De vloeistof kan de rubberen afsluitring aantasten, dus het is toch handig om de delen uit elkaar te halen. Dit gaat via een hendel achterop. Door de plastic tuit aan de afvaltank 90 graden te draaien en de dop eraf te doen. Kun je via die opening de groene of blauwe camping toilet vloeistof toevoegen (150 milliliter). De zwenkbare tuit zie je in de foto verderop. Bij de grote, rode pijl. Zie op de foto hoe de 2 liter fles Aqua Kem Blue (blauw) eruit ziet.

Chemisch toilet vloeistof (Thetford roze voor bovenin)

In het gedeelte bovenin, gaat 3 liter water.

Vloeistof 2: Spoelvloeistof (roze, Rinse)

Eventueel aangevuld met wat roze, chemisch toilet vloeistof. Deze heet Thetford Aqua Rinse & bleu en is dus voor het spoelwaterreservoir bovenin. Deze chemisch toilet vloeistof ook gewoon kopen bij bol com. De bovenste tank mag dus vol komen, want wordt na elke spoelgang leger (via harmonica pompje dat je met de hand indrukt als je geweest bent en de deksel laat zakken).

camping toilet vloeistof kopen thetford bol aqua kem blue bestellen 2

chemisch toilet vloeistof,  blauwe vloeistof kopen bol, genaamd Aqua Kem Blue (geurloos in de voortent) of voor bovenin, in het spoelwater, Thetford Roze vloeistof Rinse.

Onze ervaringen met een camping toilet

Wat zijn zoal ervaringen met chemisch toilet? We twijfelden eerst of een chemisch toilet ons zou bevallen tijdens kamperen met de vouwwagen. Zie ook onze vouwwagen ervaringen in Zuid-Engeland in 2019. Het bleek vooral ’s nachts gemakkelijk om bij de tent, of in de voortent, naar het chemisch toilet te kunnen gaan. In het bovenste deel doe je 2 of 3 liter water met een flinke scheut Aqua kem Blue vloeistof. Elke 3 dagen moet je het onderste deel legen (zie foto verder). Maar we waren wel met een gezin met 5 personen. Geurtjes in de tent? Nee, helemaal niet. Onze Thetford Porta Potti chemisch toilet had een goede deksel. En ook het rubberen schuifje sloot het onderste deel luchtdicht af. Dus alleen even een geurtje als je echt doortrekt. Door schuifje naar voren te trekken. De vloeistof die wij in het chemisch deden rook naar Lavendel. Dus wat wil je nog meer. :-)

Chemisch toilet vloeistof bijvullen (werkwijze)

De linkerknop is een pompje om de blauwe vloeistof in het toilet te brengen na een toiletgang. De knop rechts kan open. Dan kun je daar de chemisch toilet vloeistof in laten gieten. Dus 150 millimeter voor 3 liter water mengsel in het bovenste deel, dus.  Je kunt ook ervoor kiezen om in de afvaltank onderin ook wat vloeistof te gieten. Maar dat is niet nodig. Kijk bij de foto bij “chemisch toilet legen” via welke plastic buis je deze vloeistof kunt toevoegen. Dit is de buis die 90 graden kan kantelen / draaien.

bijvullen chemisch camping toilet vloeistof kopen bol com

Bijvullen chemisch camping toilet vloeistof kopen bol com blauw en eventueel ook vloeistof roze

Chemisch toilet legen (werkwijze)

Hoe kun je een chemisch toilet legen? Je kunt het bovenste deel loskoppelen, en het onderste deel van het chemisch toilet leegmaken. Je kunt een plastic buis 90 graden draaien, zodat je veilig kunt lozen in het chemisch toilet depot op de camping. Tijdens het omgekeerd houden (en chemisch toilet legen) kun je met de andere hand een witte knop induwen om het wat sneller te laten leeglopen. Op de foto onder, zie je deze witte knop boven in beeld (dus niet waar rode pijlen bijstaan).

legen leegmaken chemisch toilet vloeistof

legen leegmaken chemisch caravan toilet vloeistof

 

Chemisch toilet schoonmaken (werkwijze)

Als je camping toilet hebt geleegd op een camping met een sanistation, dan kun je je caravan- of camper of chemisch toilet schoonmaken met een slang. Bekijk hoe het legen van een chemisch cassette gaat. En hoe je het eigen caravan of camping toilet schoonmaakt.

Video met dank aan Camp Too. Kampeerwinkel. Succes met kamperen!

Groet,

Gerben G van Dijk.

Gerben G van Dijk
Volg hem