Webredactie blog is AVG-proof

gerbengvandijk.nl is AVG-proof. Deze blog voldoet aan de Europese privacywet (AVG). Verkregen emailadressen worden via Mailchimp gebruikt om nieuwsbrieven te versturen. Uitschrijven op deze nieuwsbrieven is altijd mogelijk. Genodigden kunnen deze updates krijgen. Neem eventueel contact op via het contactformulier.

Ook te lezen op Webredactie blog:
  1. Zorg voor een dubbele opt-in. Zodra iemand zich inschrijft, krijgt degene een mail waarin de toestemming bevestigd kan worden.
  2. Schep de juiste verwachtingen vooraf. Neem dit tekstje op in je contactformulier op de website: “Dit formulier vraagt u om uw naam en email adres zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt.”
  3. Voeg bovendien een checkbox toe aan je aanmeld- of contactformulier. Webbezoekers zetten een vinkje wat een actieve vorm is van akkoord geven op het privacybeleid, zoals de AVG ook vraagt. Tekst bij het vinkje: “Ja, ik geef toestemming om mijn gegevens te verzamelen. Privacybeleid [als gelinkte tekst]”. Het is niet toegestaan, trouwens, om het vinkje voor toestemming standaard op aangevinkt (aan) te hebben staan.
  4. Neem het privacybeleid als document (PDF) op in de website, bijvoorbeeld onder de knop Downloads in de footer. Of direct zichtbaar via een link.

Meer lezen over AVG eisen voor je website:

Succes met WordPress privacy,

Gerben G van Dijk

Laatste berichten van bas_amoq (alles zien)