Het staat altijd nog op mijn lijstje om naast HTML, CSS te leren begrijpen. Je kunt HTML en CSS leren via deze online cursus.

In dit artikel neem ik je mee in de basis. Ik geef een paar CSS voorbeelden en links naar meer leermateriaal over CSS code. Stel nu dat ik de layout van mijn archief pagina’s in WordPress (de categorie pagina) wil aanpassen qua design. Dan kan ik naar het juiste CSS bestand gaan (stylesheet) in mijn website bestanden om daar kleurcodes of fontgrootten aan te passen. Eigenlijk is het dus niet zo moeilijk. Dus de principes van CSS heb ik al voor je uitgezocht. Dus ook jij kan daarmee iets veranderen aan je parent theme, en specifiek natuurlijk het childtheme dat jouw WordPress website gebruikt. Zie onderstaande CSS voorbeelden en links naar meer informatie en adres voor een online cursus. 

CSS leren: Basis voorbeelden CSS code

Veranderen van achtergrond kleur in CSS

Dus van je parent of child WordPress theme stylesheet(s). Als er sprake is van twee thema’s, dan gebruikt je website het childtheme.

[css]
.archive-description {
background-color: #21759B;
color: #FFFFFF;
}
[/css]

Titel grootte en kleur veranderen in CSS

[css]
.archive-title {
font-size: 3rem;
color: white;
[/css]

Plaatsen van een achtergrond plaatje (backround image) via CSS code

[css]
.archive-description { background-color: #21759B; background-image: url(images/texture.png); color: #FFFFFF; }
[/css]

Code weergeven op WordPress website, plugin tip

Als je code wilt weergeven in WordPress berichten dan weet ik nu een plugin die het eenvoudig maakt. De plugin waarmee ik code weergeven op WordPress website mee voor elkaar heb gebracht, heet Syntaxhighlighter. Meer uitleg over het gebruik van deze code box of venster voor code op website, lees je op WPbeginner.com. [<!– herstel, de boel werd corrupt, plugin staat nu toch uit –>]

arbo werkplek inrichten thuis bol com kopen

Links voor meer CSS leren tips:

W3c School basistheorie en voorbeelden CSS code:
https://www.w3schools.com/css/default.asp

HTML selectors voor CSS weergave van bijvoorbeeld <p> (paragraaf)
https://www.w3schools.com/css/css_selectors.asp

Online Code cursussen voor een spotprijs, te volgen bij Udemy, zie link naar uur online video cursus “CSS in WordPress” voor 19 Euro.
https://www.udemy.com
https://www.udemy.com/course/css-in-wordpress/

CSS pro-tips
https://github.com/AllThingsSmitty/css-protips

 

Gerben G van Dijk online specialist en SEO uit regio Utrecht46% procent van alle pagina's op deze blog staan in de top 10 van Google (2021). Denk jij erover je Google SEO uit te besteden, maar niet aan een SEO agency? Vanuit de regio Utrecht doe ik een contentanalyse via Google Search Console, SE-Ranking en Google Ads (SEA). Samen met uw organisatie werk ik toe naar toegankelijke, begrijpelijke én bruikbare content. In de vorm van SEO teksten, fotografie en ook video. Kwaliteitsgericht en op de lange termijn. Zodat uw organisatie voortaan aan de weg timmert met hogere online zichtbaarheid. Benieuwd wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Mail dan  [email protected] of bel even: 06 – 23661106.