In dit artikel lees je wat een commerciële website maakt, waarin salesfunnels of klikpaden zitten (clickfunnels). Je wilt bijvoorbeeld een e-book aanbieden of webbezoekers laten inschrijven op cursussen. Ook is het mogelijk dat je een webwinkel wilt koppelen aan je bestaande WordPress site. Dit artikel vergelijkt Phoenix vs WordPress, zodat je na het lezen ervan beter kunt bepalen in welk CMS-systeem jouw website moet komen.

Inhoud van deze pagina op Webredactie blog: Toon artikel index

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen Phoenix vs WordPress?

Het belangrijkste verschil tussen Phoenix en WordPress is dat bij Phoenix al heel veel keuzes voor je zijn gemaakt qua ontwerp en conversie. En dat je de normale designfase daarmee kunt overslaan. Je hebt dan wel een site met beperktere mogelijkheden. Maar als de site volstaat. Dan volstaat het.

Als je online ondernemer bent, heb je vast wel eens van WordPress gehoord. Dit is het meest gebruikte websysteem in Nederland (en ook wereldwijd). Mogelijk heb je nog nooit van een Phoenix site gehoord als alternatief. Er zijn nog meer CMS systemen voor kleine websites.

Phoenix is een op conversie toegesneden websysteem, wat het geschikt maakt voor online ondernemers die anders WordPress in combinatie met de WOOcommerce plugin zouden gebruiken.  Want dan heb je een webwinkel bij WordPress. Vanaf het moment dat je dat wilt, kun je CMS-systemen vergelijken. Want ook met het Phoenix CMS kun je commerciële activiteiten online aanbieden. En zijn transactionele pagina’s in hoge mate al ingeregeld. Dus verkoop je online als webwinkel, als bookstore of bied je online trainingen.

De jongens van Imu.nl hebben het ook vaak over communities bouwen. Voor een online omgeving voor lidmaatschap, leeromgeving en/of community kun je het platform Huddle gebruiken. Dit kan zowel gekoppeld zijn aan een Phoenix site, maar hoeft niet, je kunt ook koppelen aan WP store, wat dus weer WordPress is. In dit laatste geval hoef je ook niet de Plug and Pay software van Imu te gebruiken.

Lees verder over wat een Phoenix website je kan bieden en dit in relatie tot de mogelijkheden van WordPress als alternatief.

Phoenix is een alternatief voor WordPress

Als je deze twee websystemen vergelijkt, is het eigenlijk de keuze tussen een standaardpakket of een maatwerkpakket. Dit artikel helpt je om meer overwogen de keuze te maken tussen Phoenix CMS of het WordPress CMS (zie ook Waarom WordPress)?.  Lees  nu verder.

Phoenix vs WordPress: beide CMS systemen vergeleken. Wat is nu het beste website CMS?

Zowel Phoenix als WordPress zijn beide websystemen waarmee je een conversiegerichte website kunt maken voor als je een online business wilt starten.  Ik vroeg me af of WordPress in vergelijking tot Phoenix hetzelfde kan. Dit ben ik gaan onderzoeken.

Phoenix vs WordPress bouwen site

In dit artikel : vergelijking Phoenix vs WordPress

Je ziet in onderstaande tabel wat Phoenix biedt en daarnaast welk gereedschap je nodig hebt binnen WordPress om een soortgelijke website te laten maken.

Functies vergelijken Phoenix vs WordPress
Functies website voor online conversiePhoenix siteWordpress CMS
Ontwerp StandaardThema Peak (of ander Generate Press theme)
Google optimalisatie module (SEO)In duurste abonnement Phoenix siteYoast & diverse WP-plugins voor SEO & Cloudflare
Imponerende getallenStandaardCounter number showcase, plugin
Countdown voor kopenStandaardHurrytimer plugin / Elementor Pro
Elementen en animatiesStandaardElementor Pro plugin
Video groot afspelen in siteStandaardVideo pop-up plugin WordPress
Later verschijnende knop (getimed)StandaardTimed content plugin
AMP laden voor mobielStandaardAMP for WP (AMP techniek afgeraden)
Lichte plaatjes in KBStandaardShortpixel plugin/CDN
IconenStandaardFlaticon.com
Landingspagina’s en klikpadenOp ‘clickfunnels.com’ gebaseerde standaard (check het!)OptimizePress plugin, externe tools Unbounce en/of Thrive Leads voor opt-in forms.
WebwinkelStandaardWoocommerce & Mollie

Wat is een Phoenix site?

Ik vind het altijd interessant als er een ander websysteem (CMS) op de markt komt die zoekmachineoptimalisatie (SEO) voor Google hoog in het vaandel heeft.  Zeker als het van Nederlandse bodem is! De ontwikkeling van het Phoenix CMS is in handen van Douwe Scheer en Dennis van Hal van Phoenix BV. Hun software bevat de juiste templates en tools voor e-commerce. Denk aan landingspagina’s, inschrijfformulieren (opt-in) en salesfunnels om in te zetten, evenals handige functies die je conversie verder verhogen. Vooral kleine animaties, zoals je ook wel kent uit Powerpoint, kan nèt de aandacht trekken.

Online specialisten doen er goed aan het boek De Online Marketing Tornado te lezen. De schrijvers van dit boek steken niet onder stoelen of banken dat ze zelf een CMS in de aanbieding hebben dat meer conversie creëert. Je kunt het Phoenix CMS proberen, vooral met het oog op SEO-technieken die erin verwerkt zijn om hoger in Google te komen.

Zij bieden daarmee een eigen alternatief op het veelgebruikte WordPress CMS. Eén van de argumenten daarvoor is dat je WordPress zo vaak moet updaten. Dus als je Phoenix vs WordPress vergelijkt. Maar dat was misschien in het verleden zo, maar nu niet meer.  WordPress 5.5. wordt automatisch geupdate, ook de plugins. Een argument dat wel opgaat, is dat je met Phoenix site een volledig bouwpakket hebt waarmee je online conversie goed kunt stimuleren.

Welke prijzen rekent Phoenix cms? Waarom zo duur?

De Phoenix methodiek en siteaanpak is de moeite waard voor commerciële ondernemers. Maar ik zal de enige blogger zijn, wellicht, die jou vertelt waarom een Phoenix site relatief duur is….

Zoals via hun boek over Tornado marketing wel blijkt. Vinden de auteurs een winstmarge van 100% over de kosten van het product heel acceptabel. Ze laten je eerst betalen voor het CMS, daarna voor extra functies zoals betalen via Plug & Pay, vervolgens moet je betalen om van de community lid te mogen worden. En dan voor aparte Imu modules ook weer betalen etcetera. Niet alleen software zul je betalen, maar ook het inrichten ervan. Dat kan ook gemak betekenen, zoals de vliegende start die Imu biedt om belangrijke conversiepagina’s meteen goed in elkaar te zetten. De Imu Phoenix Montageservice kost dan meer; al gaat het om 10 pagina’s maximaal. En dan die je de Phoenix copywriting nog zelf! Ook wordt je door Imu nog verleid om niet Mailchimp als mailsysteem (en autoresponder) te gebruiken, maar Mailblue (een certified partner van ActiveCampaign). Dus software voor geautomatiseerd emails versturen. Het is heus mooi spul allemaal. Maar door al die gestapelde software moet jij meebetalen aan de heldenstatus van Imu. Het is een woordje vooraf….

Enfin, dat moest eruit. In de rest van dit artikel ga ik onder de motorkap van WordPress kijken met de vraag:  “Hoe kan ik de handige functies in Phoenix, ook realiseren via WordPress? Zelf denk ik dat je al heel ver komt. De betalingen lopen dan niet via Plug & Play software, maar via Molly.

WordPress vs Phoenix site dashboard

Phoenix CMS

Phoenix vs WordPress: wat is de doelgroep van Phoenix?

Phoenix is voor mensen die zich niet bezig willen houden met sitebouw, maar wel met commercie. De site is gebouwd om mensen te verleiden tot conversie. Een Phoenix site kan schreeuwerig lijken, maar kan ook rustiger worden opgebouwd. Hoe elke site overkomt, hangt ook af van de foto’s en teksten, zoals bij elke site. Maar over conversie is goed nagedacht. Zoals gebruik van salesfunnels om afleiding te reduceren, en omzet te stimuleren. Wel moet je betalen: € 700 het jaar voor de basis, of € 2.000 Euro voor meer mogelijkheden.

Ervaringen en reviews Phoenix website

Ik heb enkele Phoenix reviews gelezen. De Phoenix website ervaringen die ik hoor, gaan over het feit dat de website niet zo flexibel aanpasbaar is (het is ook de vraag of je dit ook moet willen). Ook dat Phoenix websites “op elkaar lijken”. Dit vind ik ook niet een doorslaggevend argument. Alle websites lijken op elkaar. Je zult onderscheidend moeten zijn in de content die je maakt! Phoenix Reviews die ik aantref zijn niet vaak objectief te noemen, maar geven wel goede informatie over de kosten. Trouwens, de meeste reviews op internet zijn erg positief, waarmee ik eigenlijk wil aangeven dat ik twijfel over de onafhankelijkheid ervan. De marketing is vooral goed ;-).

Quote over Phoenixsite

“Bij Phoenixsite.nl maken ze alle belangrijke beslissingen al voor je. Al ben ik natuurlijk fan van WordPress en haar community, het is zo wel stuk makkelijker voor een ondernemer. Als je deze opzet nodig hebt, dan heb je voor 70 Euro per maand 2 websites, maar dan zonder de tool voor vergroten van de Google vindbaarheid (SEO-module). Dit maakt dat je al snel moet kiezen voor 200 Euro per maand voor 5 sites. Kosten die je wellicht kunt delen met andere ondernemers.”

Mathieu Scholtes
Specialist voor WordPress onderhouden, herstellen en beveiligen

Wanneer is ander CMS systeem meer geschikt dan Phoenix vs WordPress?

Als je een website wilt waarop je jezelf alleen maar wilt presenteren, zijn er nog andere opties, zoals Squarespace, Wix en Jimdo. Als je puur een webwinkel nodig hebt, dan kun je beter afweging maken tussen WordPress met Woocommerce plugin en Magento. als specialistisch websitesysteem voor webwinkels. Op zich is Generate Press het snelste wp-thema ter wereld. Kan zeker ook voor webwinkels.

Video: Zo werkt Phoenix dashboard en front-end editing (2,5 minuut)

Eén van de zeer positief gekleurde reviews is van Corné Marchand van De Geldwolf. Je herkent zo’n review als iemand dan terloops zegt: “Ik kan eigenlijk geen minpunten bedenken.” Corné heeft zeker gelijk in het feit dat het prettig is dat je een websysteem uit Nederland hebt die de betaalmogelijkheden gewoon regelt. En zonder extra plugins goed draait. Dat zijn ook echt de voordelen.
Het nadeel van WordPress is dat je allerlei keuzen nog zelf moet gaan maken, terwijl Phoenix vs WordPress dit al weloverwogen heeft gedaan.

Voordelen Phoenix vs WordPress alternatief

Phoenix maakt gebruik van beweging (neurowebdesign) om de klant op het juiste moment te triggeren om een bepaalde online actie te doen. In tegenstelling tot WordPress heb je een kleine toolkit, maar wel met hele krachtige tools, om salesfunnels en conversies goed in te richten op je site. Dat geeft je dus richting als je producten wilt lanceren, inschrijvers wilt of als je een webshop hebt. Maar let op: de kosten voor Phoenix (inclusief hosting) zijn Euro 165 de maand. En dat elke maand. Euro 2000 per jaar (inclusief hosting). En dan elk jaar dat bedrag.

Het lijkt me goed om te kijken wat de hostingkosten zouden zijn bij WordPress; als je een online business wilt starten met veel hostingkosten. Als die hostingkosten ook 2000 Euro per jaar zijn, dan kun je beter Phoenix site bestellen. Ik betaal 10 hosting per maand voor de site die  je nu leest, maar mijn blog is alleen om kennis te delen en  zo blijft het kostendekkend. Wel laadt ie snel. Neostrada.nl is een goede WordPress hoster. :-)

Is een Phoenix site ook in WordPress te maken?

Het antwoord is ja. Je kunt zeker in de richting komen, al is het puzzelwerk. Ik geef 2 mogelijkheden aan voor een thema.

Scenario 1: uitgaan van (laten) bouwen in WordPress met Elementor Pro plugin (evt. geen wp-theme kopen)

elementor pro als antwoord op vergelijking Phoenix vs WordPresss en Generate Press WordPress theme

Natuurlijk weet ik dat een WordPress webdeveloper in Elementor Pro alles voor je kan bouwen. Deze plugin kost 50 Dollar per jaar en biedt mogelijkheden voor ontwerp. Elementor heeft eigen templates. Maar je kan ook in combinatie met Generate Press theme’s werken, bijvoorbeeld, voor perfecte presterende website. Je hebt geen codekennis nodig, maar je moet wel een halve webdeveloper zijn om Elementor Pro dan helemaal te willen leren kennen. Maar het is zeker mogelijk om via deze tools die ik aanreik, met succes, tot een website te komen. Als je alsnog een (Premium) standaard WordPress Theme erbij koopt (zoals Artisan voor Elementor), kost dat nog eens 50 Dollar.

Dan heb je het voordeel dat je alleen wat salespages/funnels speciaal moet inrichten met Elementor Pro. Voordelen van Elementor zijn de professionele uitstraling en het feit dat animaties, bewegende plaatjes, goed te maken zijn. Dit scenario werk ik verder niet uit. Ik ga uit van een commerciële WordPress site zelf maken, met extra plugins en daarmee minder leercurve. Ga voor scenario 2:

Scenario 2: uitgaan van Generate Press WordPress theme ‘Peak’ met set aan plugins

Generate Press plus plugins

Zelf ben ik geen WordPress developer. Als ik de site zelf zou maken, zou ik niet alles in elkaar willen schuiven via Elementor Pro, maar ik zou gewoon een WordPress theme willen aanvullen met plugins die in de basis doen wat een Phoenix site ook doet: toewerken naar conversie. Welk thema en welke plugins je dan nodig hebt, heb ik uitgezocht. In de vorm van deskresearch. Eerder heb ik de stappen voor een simpele website in WordPress al eens uitgelegd in mijn artikel over: projectwebsite maken in WordPress.  Ook heb ik een suggestie gedaan voor goedkope WordPress hosting. De site die ik nu voorstel, heb ik zelf niet uitgetest, maar wie dat wel doet, kan mij vast mailen welke plugins nog andere kunnen zijn.

Uitwerking scenario 2:

De bouwstenen voor Phoenix nabouwen in WordPress

Het is de uitdaging om in WordPress een commerciële website te maken die converteert. Waarin, net zoals bij Phoenix, salesfunnels, klikpaden of verkooptrechters zitten (naar de principes van www.clickfunnels.com. Je wilt bijvoorbeeld een e-book aanbieden of webbezoekers laten inschrijven op cursussen. Ook is het mogelijk dat je een webwinkel wilt hebben in WordPress. Wat dan neerkomt aan het toevoegen van de WOO commerce plugin en Mollie voor WOO commerce in WordPress. Dit lijken mij dan de bouwstenen ervoor. En ik ben benieuwd wie de uitdaging uitgaat en met deze input een site in WordPress maakt die converteert.

ONTWERP/GESCHIKT WORDPRESS THEME

Als je door je oogharen naar Phoenix vs WordPress kijkt om een gelijkend WordPress theme te kiezen, waarvan zeker-weten bekend is dat het geoptimaliseerd is voor Google en snel laad, dan zoek ik in de verzameling van Generate Press en kom ik uit op het WordPress theme Peak. Al eerder heb ik eens uitgelegd waarom je altijd een betaald WordPress thema moet kiezen.

Snel ladend WordPress theme: (Reach the) Peak (van GeneratePress)

Site Phoenix vs WordPress Peak Generate Press template theme

Peak van GeneratePress is een look-a-like van de basisopzet van de homepage zoals Phoenix dat ook heeft. Maar aantal elementen moeten dan via plugins erbij komen.

Wat uiterlijk wel wat lijkt op een Phoenix thema is dit thema: Reach the Peak (50 Dollar). Je vind dit template in de Generate Press library). Wereldwijde templates voor WordPress zijn natuurlijk (ook) getest en heb ik alle vertrouwen in. Ik kies een thema van Generate Press, omdat ik via Kinsta weet dat deze thema’s schone code hebben en uitermate geschikt zijn voor websites die hoog moeten scoren in Google. Jij kunt gewoon dit WordPress theme installeren en daaraan de volgende plugins toevoegen (lees verder onder de video). Zoals al gezegd, kun je ook in de pagebuilder Elementor PRO zelf een thema laten bouwen of extra uitbreidingen voor Elementor laten aankopen. Maar dat is dus meer een weg voor developers om te volgen. Bijgaande video geeft je wel een indruk wat deze weg te bieden heeft.

Video: elementen en animaties op je website met Elementor Pro plugin

Bekijk de video over wat Elementor Pro aan functionaliteiten biedt om website extra aan te kleden via extra elementen, knoppen, boxes en animaties en dergelijke. Het is een betaalde WP-plugin.

animaties-maken-website-elementor-pro-plugin

Video over animaties en bewegende elementen op website plaatsen via Elementor Pro plugin WP. Deze video is anders ingesloten via een embed. De plugin video Pop-up is actief voor deze video. Je kunt dus zien hoe video afspelen in pop-up vorm krijgt in de gratis versie van deze plugin.

BENODIGDE PLUGINS VOOR (HOMEPAGE) LAYOUT ELEMENTEN

Sommige elementen op een homepage van Phoenix site zijn aantrekkelijke vormen om ook te willen hebben op je WordPress site. Kijk bijvoorbeeld naar de Phoenix oprichters hun website:  imu.nl. Dit zijn plugins om soortgelijk iets te maken.

Openingsfoto HOME (gratis)

visme

Visme is een tool zoals Canva voor zelf ontwerpen van plaatjes en infographics. Zie artikel over infographic tools.

Zet deze in het WordPress template (Reach the) Peak. Je kunt foto’s in de juiste maat maken via Visme.co (gratis versie).

Counter number showcase, plugin voor animatie of bewegende getallen  op WordPress website (gratis)

Counter number WordPress plugin

Counter number plugin WordPress

Imponerende cijfers in een animatie tonen op je homepage, dat kun je in WordPress overlaten aan de Counter Number Showcase van WPshopmart. De plugin wordt regelmatig bijgewerkt en is compatibel met de nieuwste versie van WordPress 5.5. Binnen je WordPress Dashboard kun je de aparte, editor voor animaties eenvoudig benaderen. Je kunt het lettertypes kiezen en font Awesome iconen uitkiezen. Drie tot vier kolommen zijn daarbij mogelijk! Dit zijn wat voorbeelden op rij over hoe je cijfers laat bewegen op je site. De plugin heeft invloed op je laadtijd. Het gaat (maar) om 7 serververzoeken.

Hurrytimer plugin of countdown timer plugin (creatie van Phoenix schaarste effect (gratis))

Hurrytimer WordPress plugin

WordPress plugin dat effecten simuleert die Phoenix site standaard heeft.

HurryTimer is een zichtbare terugtelklok of aftelklok op je website die aanspoort tot klikken. De online verkoop wordt verhoogd en aankomende evenementen en deadlines krijgen veel nadruk. Gebruik daarvoor de plugin: Hurrytimer (Countdown). Je gebruikt dit om websitebezoekers te pushen om te kopen.  Het toont elke bezoeker zijn eigen unieke aftelklok (op basis van IP-adres of coockie). De basisversie volstaat, maar er is ook een pro-versie. Zie voor andere plugin mogelijkheden voor tijd aftellen op je website, dit artikel.
Extra elementen op je website, zoals klantreviews (testimonials) (gratis)
Gebruik voor extra elementen de plugin Elementor, de gratis versie. Mogelijk biedt je WordPress theme al genoeg elementen aan. Dit zit in Elementor aan elementen, zoals iconen, testimonials, extra knop, voortgangsbalk etcetera. Je kunt de opmaak van reviews vanuit Google en Faecook ook in je site verwerken via externe tool Embedsocial.com (30 dollar de maand).
Elementor elementen gratis versie binnen WordPress theme

Video’s aan je site toevoegen, waarbij afspelen in een pop-up plaatsvindt (gratis)

Video pop up plugin

WordPress plugin voor video afspelen in pop-up op de eigen website.

Download hiervoor de video pop-up plugin. Pop-up Youtube speler om meer kijktijd op je site vast te houden, zodat bezoekers niet naar YouTube gaan en van je site afgeraken.

‘Magische knop’ die na x-aantal seconden verschijnt, na tijdsinterval, op juiste moment zoals na afloop van video

Timed content WordPress plugin

Timed content WordPress plugin voor zichtbaar maken van content na bepaalde kijktijd.

Het is een feit dat ons oog naar beweging trekt. Als je een video bijna hebt afgekeken. En je ziet precies dan de knop verschijnen: schrijf je nu in! Valt meteen op en kan leiden tot directe conversie. Als je Phoenix vs WordPress vergelijkt, heeft Phoenix een knop die later kan verschijnen. Dus knop is zichtbaar nadat de video is bekeken. Binnen WordPress kun je knop toevoegen (bijv. via Elementor) en die vervolgens in content zetten dat pas verschijnt na enige tijd. De plugin die dit mogelijk maakt in WordPress is de Timed Content plugin.

AMP-pagina’s: niet doen

Beste AMP plugin WordPress - Phoenix gebruikt AMP

Beste AMP plugin WordPress

AMP is een techniek om mobiele pagina’s sneller te laten laden via de Google zoekmachine. Dus is een extra optimalisatieslag van je mobiele SEO. Dit is een manier om je site sneller te maken, maar niet persé de manier. Het klinkt goed, maar ik denk dat elke site ‘mobile-first’ ontwikkeld moet zijn en supersnel moet laden zonder AMP. Zelf vind ik AMP minder fijn, omdat de eigenheid van mijn site totaal verdwijnt bij raadplegen op een mobiel. Ik kies zelf voor 1 design zonder afgeleiden ervan die je dan apart zou moeten controleren en managen. Mocht je denken dat het werkt, dit is de beste AMP-plugin voor WordPress om te nemen. (raad ik je dus NIET aan,  om AMP-techniek te volgen, maak ik je site maar af…)

Plaatjes klein op je website zetten

Shortpixel plugin voor foto verkleinen WordPress site

Shortpixel plugin voor foto verkleinen in WordPress sites (en WebP pictures die nog kleiner zijn dan .png en .jpg)

Phoenix site houdt verder plaatjes klein op de webpagina. Dit kun je ook nastreven door afmetingen van plaatjes klein te houden in het siteontwerp. Op zich hoef je dit niet te doen. Ik geef je te tip om plaatjes in WebP op je site te zetten. En dat is al heel gecomprimeerd. De plugin die dit voor je doet is Shortpixel. Deze plugin kost 5 dollar voor de eerste 100 of 1000 foto’s. Kan stuk prettiger werken als je dit bedrag meteen betaalt, tenzij je maar enkele foto’s gebruikt, dan gratis houden.

Waar kun je iconen vinden?

flaticon icons downloaden

flaticon. De plek voor iconen downloaden. Al ontworpen voor sales.

Verkoopgerichte plaatjes, of gewoon mooie iconen, kun je vinden via de website Flaticon.com en kijk ook eens bij Font Awesome.

PLUGIN VOOR SALESFUNNEL OF CLICKFUNNELS EN OPT-IN

Voor E-book, inschrijven op cursus, Downloads aanbieden etc…

Optimize press pagebuilder wordPress

Optimizepress pagebuilder wordPress landingspagina’s

Met de betaalde WordPress plugin OptimizePress (100 Dollar eerste jaar, daarna 40 Dollar per jaar) kun je zonder kennis van code, landingspagina’s en trechterpagina’s en inschrijfformulieren inzetten. Dit is de meest betaalbare optie. De ontwikkelaar van Phoenix hebben waarschijnlijk gekeken naar het Amerikaanse bedrijf Clickfunnels.com dat voorziet in geweldige verkooptemplates, maar daar wel veel geld voor rekenen. Als het je het op die manier wilt, kun je ook nog naar Unbounce kijken. Mijn advies is OptimizePress, voor 10 x minder geld,  kun je toch aan de slag met salesfunnels maken. Ook hier geldt dat al hun landingspagina’s zijn getest en geoptimaliseerd. Ook opt-ins forms. En wereldwijd dus. Specifieke betaalde plugin formulieren maken voor inschrijven op nieuwsbrief is Thrive Leads, maar waarom? Als je 1 goede plugin hebt, is het al goed. Dit kan dus ook alleen Elementor Pro zijn!

Voordelen en waarom OptimizePress plugin WordPress

Waarom OptimizePress plugin WordPress?

Plugin voor webwinkel in WordPress met Nederlandse betaalmogelijkheden (IDEAL)

WooCommerce Mollie WordPress Phoenix site

WooCommerce met Mollie voor betalingen binnen WordPress met ondermeer IDEAL betalen

Bij maken van een webwinkel in WordPress kun je denken aan de WOO-commerce plugin. Voor het laten doen van betalingen in Nederland (ook via IDEAL) heb je dan daarbij ook de plugin Mollie voor WOO-commerce nodig. Deze combi is echt heel standaard.

PLUGINS VOOR ‘AANDACHT TREKKEN’ OF SCHAARSTE SIMULATIES

Zoals gezegd biedt Elementor Pro mogelijkheden om de aandacht te trekken. Zoals een tijdmeter die terugtelt (Countdown). En iconen en beelden die kunnen bewegen via animaties. Op deze pagina zie je de beschikbare Elementor Pro widgets. Dus deze:

Pro elementen Elementor Pro overzicht Phoenix vs WordPress

Pro elementen Elementor Pro overzicht (minus 1 die op laatste rij stond)

PLUGINS VOOR WEBSITE SNELHEID / SNELLE LAADTIJD

Je hebt minimaal deze 7 plugins nodig voor een hele, snelle website. Het WordPress thema is al licht. En sinds WordPress 5.5. heb je automatisch lazy load, waardoor plaatjes pas geladen worden als ze nodig zijn. Lees eventueel mijn artikel over aanbevolen WordPress plugins.

PLUGINS VOOR TESTEN VAN JE WEBSITE

Dit zijn feitelijk geen WordPress plugin, maar is gratis software van derde partijen die je goed kunt gebruiken.

  • A/B testen. Je kunt Google Optimize opdracht geven op pagina’s te testen, waarbij Google verschillende versies van een webpagina toont aan websitebezoekers om verschillen in gebruik ervan te testen.
  • Heatmaps. Testen van je site via heatmaps kan gratis via de dienst Hotjar. De code van hotjar moet in de head-sectie van je webpagina’s worden opgenomen. Dus op dezelfde plek waar je de Google analytics code plakt (in WordPress theme settings).
  • Enquête online. Via Hotjar kun je ook regelen dat een pop-up op je site komt, om bezoekers te vragen hoe ze je site ervaren. Bijvoorbeeld de vraag: “Vind je wat je zoekt? Geef nu feedback!”.
  • Laadtijd. GT-Metrix of Pingdom Tools.

Alternatief WordPress vs alternatief Phoenix: prijs en kwaliteit

Uiteindelijk zul je zelf WordPress vs Phoenix als CMS systemen vergelijken in relatie tot je wensen als perso0n en als ondernemer.

Ik hoop dat je via dit artikel heel veel inspiratie hebt gekregen om eerst zelf te proberen wat kan, zonder hoge kosten te maken. Mocht je een mooie site in WordPress hebben gemaakt die het kan meten met Phoenix, laat mij dan weten welke plugins je hebt gebruikt.

En wie weet, krijg je een link vanaf deze pagina naar jouw website. Mogelijk wil jij vaker converterende websites maken die het goed doen op gebied van neuromarketing en meer online sales.

Tot zover,

Gerben G van Dijk.

Gerben G van Dijk
Volg hem