Een aantal SEO tools stellen je in staat om doorlopend te meten hoe je website scoort op aspecten van zoekmachineoptimalisatie (SEO), meta-descripties. Maar de beste online monitoring tools voor SEO letten eventueel ook op spelling, verboden woorden in online reacties en kwaliteit van de content.

Via SEO monitoring tools kun je gestructureerd blijven werken aan de kwaliteit van de website, zelf of samen met je webteam. Deze SEO tools maken het uitdagender om je on-page SEO en technische SEO op orde te krijgen.

In dit bericht review ik een aantal SEO tools die (realtime) kunnen meten hoe de kwaliteit van je website is op het gebied van zoekmachineoptimalisatie en vindbaarheid (SEO).

Bekijk ook onze SEO-diensten Utrecht.

Beste online monitoring SEO tools

Realtime je grote website bewaken en toetsen kan met SEO-tools. In dit artikel zijn de beste online monitoring SEO tools als volgt:

  • Contentking (Nederland), goedkoopste voor websites tot 10.000 pagina’s
  • SE Ranking (Engelstalige software), monitor van keywordsscore, backlinkchecker, concurrentieanalyse SEO
  • Silktide (UK), goedkoop voor websites vanaf 10.000 pagina’s.
  • Insites (UK), in alle gevallen duurder… Is wellicht meer een SEO tool voor corporate websites
  • Siteimprove (zie verder)
  • Sitemorse (zie verder)

Zie ook overzicht online marketing tools.

Realtime SEO tools verder besproken

Er bestaan premium SEO tools die je website voortdurend checken op broken links, zoekwoorden, spelling, aanwezigheid van metadescripties en allerlei andere SEO aspecten die de kwaliteit van je content en website bepalen. Dit is natuurlijk interessant voor grote websites met honderden of duizenden pagina’s. De beste online monitoring SEO tools bieden daarom uitkomst. Reviews voor de meest gebruikte SEO-tools:

Contentking.nl review

Een tool van Nederlandse bodem is contentking.nl, een concurrent die ik ken, zit in de UK: dat is Silktide.

Silktide review

Silktide is betaalbaarder voor realtime monitoring van websites met meer dan 10.000 pagina’s (630 Euro per jaar inclusief BTW).

Insites.com review

Maar…. En nog meer geavanceerde tool is Insites. De tool Insites kan wel op 39 talen controleren of de inhoud leesbaar is; ook voor het Nederlands werkt het goed. Insites realtime website monitoring, kost mogelijk tussen de 1000 en 2000 Euro per jaar (als je goed met ze onderhandelt)…  In Nederland zitten nog twee partijen voor vergelijkbare realtime SEO checks, die ik wel noem, maar echt veel te duur vindt…

Siteimprove vs Sitemorse (dit zie ik als te dure SEO tools)

Siteimprove en Sitemorse. Deze laatste twee tools zijn mogelijk betaalbaar voor grote webwinkels en grote corporates. Sitemorse wint het dan nog wel op prijs. Siteimprove vraagt een absurd hoog bedrag; ondanks de hierboven genoemde alternatieven. Op de website van Siteimprove staan geen prijzen vermeld, dus op basis van ‘relatiemarketing’ wordt je ertoe verleid. Gezien deze praktijk, blijkt maar weer eens hoe belangrijk het is om als website-eigenaar zelf op zoek te gaan naar realtime SEO meettools en realtime spellingcheckers.

SEO backlinks achterhalen tools:

  • Moz link explorer (welke links ontvang ik?) je website naam, bijv. www.example.com, intypen in zoekvenster bij Google (www.google.nl)
  • Ahrefs tool (betaalde tool en duur, maar wel goed)
  • Dit kan ook via Insites, deze SEO tool is al genoemd in dit bericht.

SEO: WordPress content testen met rich snippets testing tool

Gebruik de rich snippets testing tool, gratis van Google. Ook wel: structured data testing tool genoemd.

Beste SEO tools kiezen…

Hopelijk kun je uit deze lijst de beste SEO tools kiezen om online monitoring van je grote website goed te regelen.

Succes!

Gerbengvandijk.nl