Een Live stream opzetten. Een eenzijdige vorm van videobellen op ooghoogte is de live-stream. In dat geval heb je geen headset of oortjes nodig, maar een buitengewone professionele microfoon waarmee je de live-stream optimaal kunt doen. Daarbij moet je de camera op ooghoogte zetten, maar dat kan dus met de statief die ik je eerder aanraadde. In het geval van een livestream opzetten is deze extra apparatuur aan te bevelen om in huis te hebben. Een pro-microfoon voor je mobiele device dus. Zie mijn tip.

Live streamen uitzenden via LinkedIn, YouTube of Facebook, kan trouwens via de software Streamyard. Het gaat om betaalde software, maar ik denk ook dat dat niet anders kan.

Live stream opzetten software voor LinkedIn, YouTube of Facebook

Over dit onderwerp valt veel te zetten, zie ook mijn tips bij videobellen, maar koop eerst maar een goede microfoon….

Als je alleen maar hoeft uit te zenden, heb je geen oortjes nodig, maar alleen een hele goede rever microfoon voor mobiel gebruik. Dat geeft je optimale verstaanbaarheid bij videobellen en zo min mogelijk ruis of ingeblikt geluid. Als je je stem goed wilt laten klinken, dan is de Rode Smartlav+ (link op eind van deze zin :-)) de beste koop. Zowel voor Iphone, voor Ipad, als voor Android. De goedkoopste link die ik kon vinden is van Kamera Express Rotterdam. De Rode Smartlav+ is een dasspeld microfoon of rever microfoon die je kunt opspelden (LET OP: alleen voor IOS, dus voor Iphone en Ipad). Je kunt de microfoon het beste naar beneden richten, omdat je anders je (zwaar) ademen blijft horen… (Zeker bij Corona!!!). Als je achteraf je stemgeluid wilt verbeteren, dan kun je dat gratis doen met de software Audacity.