Instagram aanmaken op pc, mobiel en laptop gaat als volgt. Volg de installatie stappen om te beginnen met Instagram.

Instagram aanmaken op pc en Repost Red Cactus app installeren op pc

Benodigd: Instagram app en Repost van Red Cactus

1. Introductie Instagram

Voordat ik beschrijf hoe Instagram aanmaken in zijn werk gaat, lees je een korte introductie over Instagram.

Wat is Instagram?

Instagram is een social media platform waarop gebruikers foto’s en korte foto verhalen plaatsen, ook wel ‘Instagram stories’ genoemd met een opeenvolging van 5 foto’s. Instagram is in eigendom gekomen van Facebook. Het kanaal is sterk visueel en geeft identiteit aan wie je bent (of wilt zijn).

Wie gebruiken Instagram? (doelgroep)

Jongeren gebruiken deze app het vaakst, maar grofweg zullen ook veel personen tussen de 20 en 45 jaar Instagram gebruiken.

Wat onderscheid Instagram (technisch) van andere media?

De foto’s blijven bestaan in de persoonlijke ‘stream’, de stories gaan binnen 24 uur offline, tenzij de gebruiker een story heeft ‘uitgelicht’ in het persoonlijke profiel. Creativiteit staat centraal binnen het medium. Je kunt aan foto’s vele effecten toevoegen en heel korte video’s delen met een effect. Een populair video effect daarbij is ‘Boomerang‘, waarbij een korte filmbeweging eindeloos heen en weer wordt vertoond, waarbij de video een soort korte animatie wordt. Verder is het bij Instagram zo dat je op een foto moet klikken om een bijbehorende (tekstuele) beschrijving te zien. Dit betekent in de praktijk dat foto’s professioneel moeten zijn en verrassend genoeg moeten zijn om erop te gaan klikken. Tot slot is het nog anders dan bij andere social media dat je vanuit een bericht / post niet zomaar kunt linken naar een andere plek op het internet. Wat je daarom veel ziet, is dat een link in de ‘bio’ wordt geplaatst, dus in de omschrijving van het Instagram kanaal. In het bericht zet de gebruiker dan de volgende opmerking: ‘[Volg link in bio]‘.

2. Instagram aanmaken / installeren

Instagram aanmaken op mobiel (Android of Apple)

Instagram aanmaken op pc of laptop:

Je kunt normaal gesproken geen Instagram berichten posten via laptop of pc, maar daar is wel een trucje voor. Je kunt de browser Google Chrome instellen op een mobiele weergave, dat gaat zo:

arbo werkplek inrichten thuis bol com kopen
  1. Ga naar Instagram.com en log in met je gegevens. Gebruik daarna de volgende sneltoetsen:
  2. Ctrl + Shift+ I (Windows) of Cmd + Alt + I (Mac computer)
  3. Ctrl + Shift + M (Windows) of Cmd + Shift + M (Mac computer) voor mobiele weergave
  4. Je kunt zelfs instellen welk mobiele scherm je voorkeur heeft, bijvoorbeeld die van de Iphone 6
  5. Ctrl+R (=Refresh browser) (Windows) ververs de pagina, zodat je Instagram controlebalk ook verschijnt op de mobiele weergave
  6. Je kunt nu Instagram updates posten via pc, laptop of vaste computer. Wel moeten de foto’s eerst op je computer gezet worden / staan.

Wil je toch software installeren voor simulatie van Android?

Alhoewel het niet nodig is om aparte software te installeren, is het wel mogelijk om specifieke software, Bluestacks genaamd, te installeren om Instagram op een pc of laptop te gebruiken.

3. Content delen: Hoe Instagram stories maken?

Een uitgebreide handleiding over zelf Instagram stories maken, is te vinden bij Red Banana; een hip webbureau in Roosendaal.

4. Aantal volgers vergroten op Instagram

  • Het aantal volgers vergroten op Instagram kun je bereiken door aan de ene kant zelf actief te zijn. Daarbij kun je ook een betaalde tool gebruiken om sneller te groeien op Instagram en meer volgers te krijgen.

 

Veel succes met Instagram gebruiken.

Gerben G van Dijk.

Gerben G van Dijk online specialist en SEO uit regio Utrecht46% procent van alle pagina's op deze blog staan in de top 10 van Google (2021). Denk jij erover je Google SEO uit te besteden, maar niet aan een SEO agency? Vanuit de regio Utrecht doe ik een contentanalyse via Google Search Console, SE-Ranking en Google Ads (SEA). Samen met uw organisatie werk ik toe naar toegankelijke, begrijpelijke én bruikbare content. In de vorm van SEO teksten, fotografie en ook video. Kwaliteitsgericht en op de lange termijn. Zodat uw organisatie voortaan aan de weg timmert met hogere online zichtbaarheid. Benieuwd wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Mail dan  [email protected] of bel even: 06 – 23661106.