Wat betekent groen bolletje Linkedin

Wat betekent een groen bolletje op LinkedIn? Bij sommige connecties zie je een groen bolletje bij de LinkedIn foto verschijnen. Of een variant: een groen wit rondje rechtsonderin de profielfoto. Lees in dit bericht over de betekenis ervan.

Wat is een groen bolletje linkedIn?

Een groen bolletje LinkedIn betekent letterlijk “Nu online”.  Het is een status melding. Het zegt dat de ander juist nu bereikbaar is. Maar er zijn twee soorten groene bollen die bij iemand zijn of haar profielfoto kan verschijnen. Ze heten ook wel LinkedIn status indicatoren, oftewel “Actieve status LinkedIn” in het Engels. De groene status aanduidingen zijn er in twee vormen:

1. Gevuld groen bolletje (punt)

Nu online melding uitzetten Linkedin

 

 

Een gevuld groen bolletje naast de naam zegt dat deze connectie nu actief is op LinkedIn. Dus dat hij of zij feitelijk als ingelogd staat bij LinkedIn. Hij of zij interacteert nu met LinkedIn, is de suggestie. Het spoort je aan om contact te zoeken, omdat diegene het wellicht direct ziet.

2. Open groen bolletje (circel)

groen bolletje of groene ring bij profielfoto

46 procent van berichten op deze blog is in de top 10 van Googleandijk nl46% procent van alle pagina's op deze blog staan in de top 10 van Google (2021). Ook voor jou kan Gerben belangrijke webpagina's hoger in Google laten komen (SEO en SEA).

Een open groen bolletje (groen witte circel) betekent dat iemand niet actief gebruik maakt van LinkedIn, maar dat pushmeldingen op mobiel zijn ingeschakeld. Ook hier is de aansporing dat je snel contact kunt hebben met deze LinkedIn persoon.

LET OP: Deze statusmelding kun je alleen zien als iemand een echte LinkedIn connectie van je is (eerstelijnscontact). Andersom kunnen anderen zien dat jij online bent.

Hoe je de Linkedin actieve statusfunctie kunt uitzetten?

Wil je het groen bolletje op LinkedIn uitzetten? Dan moet je naar de instellingen om je actieve status te wijzigen. In het kort: klik op je profielfoto en ga naar je privacy instellingen.
De precieze stappen voor wijzigen van de actieve status, deze meldingen uitschakelen, zijn als volgt:

Stappen LinkedIn actieve status wijzigen

 • Klik op je profielfoto (van jezelf) in de rechterbovenhoek van je LinkedIn-homepage.
 • Selecteer Instellingen & Privacy in het dropdownmenu.
 • Klik op het tabblad ‘Privacy(instellingen)’ bovenin de pagina.
 • Klik op het deel “Hoe anderen uw LinkedIn-activiteit zien”, klik knop “Wijzigen” naast bij de optie “Actieve status beheren”.
 • Selecteer wie er kan zien wanneer u op LinkedIn bent. Er zijn verschillende opties:
  • Alleen uw connecties – Alleen 1e graad connecties (eerste graad contacten) zien wanneer u op LinkedIn bent.
  • Alle LinkedIn leden – Alle LinkedIn leden zien wanneer je op LinkedIn bent.
  • Niemand – Niemand op LinkedIn ziet wanneer je op LinkedIn bent.
 • Kies dus “niemand” als je niet langer wilt dat eerstelijns contacten zien dat je actief bent op LinkedIn. Dit is dus de optie om de groene melding voortaan te verbergen.

Support LinkedIn en andere links

Succes,

Gerben G van Dijk.

arbo werkplek inrichten thuis bol com kopen

Gerben G van Dijk online specialist en SEO uit regio UtrechtWil je Google SEO uitbesteden, maar niet aan een SEO agency? Vanuit de regio Utrecht doe ik een contentanalyse via Google Search Console, SE-Ranking en Google Ads (SEA). Samen met uw organisatie werk ik toe naar toegankelijke, begrijpelijke én bruikbare content. In de vorm van SEO teksten, fotografie en ook video. Kwaliteitsgericht en op de lange termijn. Zodat uw organisatie voortaan aan de weg timmert met hogere online zichtbaarheid. Benieuwd wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Mail dan  [email protected] of bel even: 06 – 23661106.