FVD black box tv nieuwsoverzicht

FVD Black box tv ondermijnt stelselmatig de zorgvuldige wijze van nieuwsgaring,  wijze van wetenschappelijk onderzoek en wijze van vrij debat in Nederland.

Lees in dit artikel hoe FVD Black box tv (Blckbx tv today) in samenhang met de FVD standpunten uitdraagt die niet op feiten zijn gebaseerd. Het politieke belang van de aanhangers is om gewoon door te leven zoals ze gewend zijn, maar dan graag zonder ‘het klimaatgezeik’ en ‘vluchtelingen gezeik’. Het gaat om geïndividualiseerde mensen die hun persoonlijke vrijheid voorop stellen. Zij willen klimaatproblemen het liefst ontkennen. Die zijn ‘bedacht’ om ons te kunnen onderdrukken (=onzin).

In dit bericht wil ik een maatschappelijk probleem aankaarten. Ik gooi daarbij Forum voor Democratie (FVD) en Blackbox tv op één hoop omdat ze beide vanuit dezelfde politieke overtuigingen en complottheorieën lijken te redeneren. Je leert in dit artikel hoe propaganda werkt. Ook ga ik in op hoe Rusland en China dit doen. Welke soortgelijke technieken ze gebruiken zoals blck bx tv. Zodat je beter snapt wat hier aan de hand is.

Je herkent propaganda bijvoorbeeld aan formuleringen zoals: “Het Westen denkt dat Rusland de agressor is, maar deze politicus, arts, expert of journalist toont aan dat het anders ligt.” Op deze manier worden alternatieve waarheden in ons hoofd gezet. Bestaande meningen in onze maatschappij worden zo weersproken en neergehaald. Het effect daarvan is verwarring, verdeeldheid en lamlegging van politieke besluiten. Intussen claimen black box tv en FVD autoriteit. Zij zeggen te weten hoe het zit: hoe het echt zit. “Zij zagen alles al aankomen”. En zo lust ik er nog wel een paar…

Een persoonlijke analyse over hoe FVD Black Box tv en haar propaganda ons afkerig maakt van allerlei gevestigde partijen. En onze samenleving keihard verdeelt.

FVD Black box tv is propaganda van Rusland naar China tot aan Tokio

Hoe FVD Black Box tv (Blackbox tv) ons politiek wil beïnvloeden met hun verhalen, anno 2022, dat kun je hier eens lezen. In de hoop dat je het begrijpt.

Wat is Black Box tv?

Wat is Black Box tv? Black box tv heet ook wel FVD blckbx tv today. Het is het online nieuwskanaal dat de standpunten van Forum voor Democratie uitdraagt. Ze zeggen over zichzelf: “We behandelen onbesproken thema’s, we leggen problemen en systemen bloot, maar we reiken ook oplossingen aan”. Blckbx tv heeft in juni 2022 ongeveer 145.000 lezers volgens eigen inschatting van Black Box tv. In de rubriek Black box Today komen omstreden standpunten aan de orde. Met bijvoorbeeld Maurice de Hond en sprekers die kritisch zijn op de WHO. Dit is de instantie die alle kennis verzamelt over Corona en passende maatregelen bedenkt. Black box tv ‘gelooft niet’ in Covid-19 als ziekte met ernstige gevolgen. Wetenschappelijke inzichten hierover worden aan de kant geschoven. De internetzender Blackbox tv gedraagt zich als nieuwsbron, terwijl vooral (eenzijdige) meningen hier een platform krijgen. Dus het is zeker een geluid dat je “elders niet hoort”.

Andere namen voor Blackbox tv

Het internetinitiatief Blackbox tv, is via verschillende namen online op te zoeken. Het platform voldoet niet aan de regels van onze omroepen, het publiek bestel, en werft gelden onder burgers in Nederland. De makers zien hun zender als “noodzakelijk tegenwicht” en trekken op basis hiervan particuliere gelden aan.

 • BlackBox tv Flavio Pasquino
 • www blckbx tv
 • blckbx tv of
 • blckbx tv today Flavio

Is blckbx tv betrouwbaar?

Is www blckbx tv betrouwbaar? Nee, niet in mijn ogen, want ze laten vooral (corona) critici aan het woord, wat per definitie geen neutrale berichtgeving oplevert. Ze beschuldigen anderen van leugens en propaganda. Ze ondermijnen het gezag van gekozen politici, pers en wetenschappers. Zoals ook in dit artikel van Trouw staat. Dit Trouw artikel gaat over complotdenkers en platformen zoals Blackbox tv die hun meningen graag ondersteunen. Is Blckbx tv betrouwbaar medium? Nee dus, omdat Black Box tv alleen extreme meningen naar voren brengen, los van wetenschappelijke feiten die je zou moeten betrekken bij het onderwerp.

www blck bx tv gaat bijvoorbeeld uit van maar één wetenschappelijk onderzoek. Ook is er geen sprake van wederhoor. Andere meningen komen niet aan bod. Het is dus een medium dat geen journalistieke regels volgt, maar vooral meedeint op het ongenoegen in de samenleving. Naar mijn analyse vergroot www.blckbx.tv het ongenoegen en via dit mechanisme kan Blackbox tv, maar tegelijkertijd ook Forum voor Democratie (FVD) meer macht verkrijgen. Ze streven blijkbaar naar een egoïstische samenleving waarin het eigenbeland (‘de eigen vrijheid’) kan zegevieren. Ze ondermijnen internationale instituties en EU afspraken, zonder te beseffen dat dit juist de basis is van onze welvaart.

Blackbox tv laat mensen aan het woord die geen afgewogen standpunten naar voor brengen, maar personen die extreme meningen naar voren brengen. Zonder dat tegenspraak erop wordt uitgezonden. Nee, Black box tv is niet betrouwbaar; al gaat het hen erom om mensen ‘aan het denken te zetten’. Onzin. Geen wederhoor. En wel ongefundeerde ideeën verspreiden die in je hoofd blijven zitten. Ze doen ‘onderzoeksjournalistiek’ die alleen Black box tv today goed uitkomt. Geen onderzoeken uit de wetenschap waar onder veel wetenschappers steun voor is. Gewoon een greep uit onderzoek om een bepaald standpunt uit te zenden.

Is Blackbox tv onafhankelijk?

Blackbox tv zegt onafhankelijk te zijn, maar heeft in mijn ogen er de schijn van ook de spreekbuis te zijn van Forum voor Democratie (FVD). Ze zijn hooguit financiëel onafhankelijk, maar dat is heel wat anders. Omdat ze zowel FVD als blckbx zijn naar mijn mening een uitvloeisel van de maatschappelijke beweging Woke, waarbij de aanhangers ervan zich genaaid voelen door macht die, meer dan vroeger, is geglobaliseerd. Ze zitten bij Blackbox tv vast in het idee dat wereldwijde organisaties proberen om ‘controle over hen te krijgen’. De ‘gewone wereld’ is daarbij een alibi voor allerlei onoorbare zaken die zich achter de schermen  zouden afspelen. Blackbox tv speelt op ons in vanuit zeer angstwekkende scenario’s. Het zijn horror scenario’s die je nooit meer vergeet (omdat ze zo extreem zijn). Volgens het platform Blackbox zit achter de gewone, zichtbare waarheid nog een verborgen waarheid. Je zou het fantasie kunnen noemen. Maar zij brengen het als waarheid. Zonder dat er legitieme feiten voor die waarheid bestaan. Dit zijn ‘alternatieve waarheden’, waar ook Trump verdeeldheid mee wist, en weet, te zaaien in de VS.

Wat zijn typische complottheorieën?

Een greep uit de rondgaande complottheorieen in 2022:

 • ‘Ze willen alle mensen stiekem injecteren met een chip en ons gaan besturen als zombies.’ (=onzin)
 • ‘De wetenschappers die aan het woord komen bij blck bx tv zijn felbekritiseerd in de academische wereld, maar zijn wel zeer overtuigt van hun zaak, ena ls iemand overtuigt is van zijn eigen gelijk, dan HEEFT hij dus gelijk’ (=onzin)
 • ‘De waarheid sneuvelt in de wetenschap omdat het nu eenmaal een lobbycratie is’ (=onzin)
 • ‘Bill Gates (of andere, bekende rijke personen) willen de wereld gaan bezitten en zij denken alleen in hun eigen belangen.’ (=onzin)
 • ‘Wereldleiders zijn onderdeel van een pornonetwerk, incestnetwerk, of ander luguber netwerk waar je misselijk van wordt.’ (=onzin)
 • ‘Massaal vaccineren is feitelijk een opstap naar creatie van een totalitair systeem binnen onze democratieën, zonder dat we het ons beseffen.’ (=onzin)
 • ‘De oorlog in Oekraïne is bedacht door het World Economic Forum, de G7, de WHO, de EU, NATO (of wie dan ook), om ons ‘van het gas af te krijgen’ (=onzin)
 • ‘de WHO wil ons vergiftigen: er sterven meer mensen aan het vaccin dan aan het virus.’ (=onzin)
 • ‘er is geen klimaatprobleem, de aarde wordt niet warmer door menselijk toedoen, stikstof en CO2 zijn geen probleem, het is een voorwendsel of leugen.'(=onzin).
 • ‘Ze willen ons hele land volzetten met windmolens, zonnepanellen velden, fabrieken en kantoren’. (=onzin).
 • ‘Eigenlijk heeft Trump de Amerikaanse verkiezingen gewonnen, maar hij is tegengewerkt.’ (=onzin)
 • ‘Toen het Capitool bestormd werd, op 6 januari 2021 (zie verder in dit artikel), waren dit eigenlijk FBI-agenten die wisten dat verkiezingen vals waren’. (=onzin)
 • De NOS en alle mainstream media (‘linkse media’) zoekt niet het midden als zij in gesprek zijn met voor- en tegenstanders, maar verspreid leugens (=onzin)

Je begrijpt het wel. De basisgedachte is dat iedereen die maar macht heeft, niet deugd en niet te vertrouwen is. Behalve dan Forum voor Democratie en Blackbox tv!

Hoe herken je complottheorieën?

Hoe herken je complottheorieën? Een paar kenmerken die opvallen:

 • Bestaande autoriteiten worden in een negatief daglicht gesteld, waardoor het bijna onmogelijk wordt om hen nog te vertrouwen (als je het complot echt gelooft). Dit kan zelfs zonder argumenten plaatsvinden. Bijvoorbeeld als de G7 bij elkaar komt. En zij brengen een nieuwsfoto uit. Dan tweet je die gewoon door met de tekst: “Brr scary people”. Wereldleiders worden zo eenvoudig verdacht gemaakt. En mensen scrollen langs dit soort Twitter tijdlijnen heen. En pikken het op.
 • Terugkerende problemen in de afgelopen 20 jaar, zoals ook besproken in de Tweede Kamer en in de wetenschap, zijn eigenlijk helemaal geen probleem…. Want er speelt iets anders (‘er zit iets achter’)
 • FVD en blck bx tv bezitten ‘voorkennis’ en de ‘bijzondere gave’ om dingen vooruit al te zien aankomen, terwijl andere (politieke) partijen dit NIET doorzien. Dus de analyse van Forum voor Democratie zou veel gedegener zijn, zij snappen pas echt hoe machtsstructuren in de wereld WERKELIJK werken. (übermenschen?)
 • De suggestie dat er andere belangen spelen, waardoor de ‘echte waarheid’ niet boven tafel komt. Zoals lobby, machtsmisbruik, zelfverrijking en leugens.
 • Negatief taalgebruik, dus negatief geladen woorden, in het praten over RIVM en Tweede Kamer. (‘gerommel’, ‘gedraai’, ‘gemodder’, ‘dubieus’)
 • Gebruik van woorden die angst oproepen, zoals: massa vaccinatie, totalitair systeem, vaccinatiedwang, controlerende mechanismen, onderdrukking, coronabedrog, dreigende censuur en uitsluiting (van FVD en Blackbox tv)
 • Autoriteitsfiguren en experts aan het woord die door eigen vakgenoten fel worden bekritiseerd. Diplomaten/bloggers/personen aan het woord die vanuit ‘vele gesprekken ter plaatse’ een mening meebrengen die volstrekt afwijkend is van ‘de mainstream’. Alsof het geloofwaardig is dat mensen die ‘gecanceld’ worden; juist wel geloofwaardig zijn. Vaak weet je als lezer niet welke reputatie iemand heeft. Je hebt niet snel door dat iemand een extreem standpunt vertegenwoordigt.
 • De techniek om niet zelf heftige uitspraken te doen, maar iemand te citeren die heel betrouwbaar en kredietwaardig lijkt. Via Twitter gaat dit met behulp van retweets. Het zijn bijvoorbeeld oud-generaals, oud-diplomaten of leden van een denktank. Het wekt veel vertrouwen, terwijl het zeer omstreden bronnen zijn.

Voorbeeld nepnieuws

Wat is een voorbeeld van nepnieuws. Bijvoorbeeld deze tweet van Thierry Baudet:

NEPNIEUWS: “Volgens deze Amerikaanse oud-generaal krijgt Rutte betaald door de Chinezen en blokkeert hij daarom sancties tegen China…”
Aangehaalde autoriteit:
Generaal Robert Spalding, of @robert_spalding (zie afbeelding van de tweet hieronder)

De expert die Thierry Baudet hier aanhaalt, werkte voor Trump. De context van het boek van deze auteur ging over de Verenigde Staten. Niet over hoe Rutte betrokken zou zijn bij China. De auteur heeft belang bij bekendheid van zijn boek. Verder werkt de aangehaalde auteur voor het Hudson instituut. Het Hudson Instituut is bekritiseerd omdat het een klimaatontkenningsagenda zou promoten en 7,9 miljoen dollar van anonieme donoren zou hebben aangenomen. Ook heeft dit instituut financiering ontvangen van Exxon Mobil en Koch family Foundations. De bedoeling van dit geld was om klimaatontkenning te blijven financieren.

blck bx tv today nepnieuws

 

Wat is het effect van nepnieuws?

Door deze framing vanuit de combinatie FVD black box tv, ga je de door ons gekozen leiders vanzelf wantrouwen. De gevestigde orde wordt via internet stelselmatig zwart gemaakt. Dit zaait veel verdeeldheid in de maatschappij. En ontwricht uiteindelijk democratische samenleving. Hele families worden uiteen gerukt, omdat de wereldbeelden te ver uiteen komen te liggen. Je krijgt een tweedeling van mensen die het reguliere nieuws volgen en de groep die dit weigert te doen. Deze laatste groep radicaliseert en wil zich ‘buiten de maatschappij’ of ‘buiten het systeem’ plaatsen. Dit kan een broedplaats zijn voor gewapend geweld en terrorisme. Het is opvallend dat je niet goed weet, wie de partijen financiert, die nepnieuws verspreiden. De aandacht wordt daarvan afgeleid: in de ogen van nepnieuwsverspreiders, is het juist de gevestigde orde die te maken heeft met onduidelijke financiering. Het is natuurlijk zeer belangrijk om deze transparantie wel te krijgen. Hoe wordt bijvoorbeeld FVD gefinancieerd? Baudet bijvoorbeeld, in reactie daarop, wil daarover NIET transparant zijn. Hij wil het Nederlandse volk niet vertellen wie hem financieren.

Het wereldbeeld van Twitter en Telegram volgers van FVD en Blackbox

Als je met feiten en argumenten komt bij de volgers van FVD blck bx tv, dan verwerpen ze deze sowieso. Ze vertrouwen alleen nog hun eigen bronnen, zoals de combinatie FVD Black box tv. Ook vinden zij ‘bewijzen’ in losse verhalen die ze vinden op Telegram, Twitter en YouTube. Dit is hun negatieve framing van andere nieuwsbronnen en autoriteiten uit de Nederlandse samenleving:

 • de NOS en de Nederlandse kranten (Trouw, Volkskrant, NRC) –> de ‘Mainstream media’ en ‘verspreiders van nepnieuws’ of zelfs ‘onderbuik journalistiek‘),
 • FVD BlckBx tv over Mark Rutte —> die noemen ze bij www Blackbox tv vaker ‘bedrieger’, omdat Rutte soms liegt om zijn politieke huid te redden.
 • Thierry Baudet over politici en bestuurders —> ‘Het kartel’, deze woorden gebruikt hij stelselmatig, terwijl het frame ongehoord is.
 • de wetenschap, zoals RIVM baas Van Dissel —> ‘leugenaars’ (de regering heeft inmiddels een tweede denktank ingesteld, naast alleen het OMT die medisch adviseert)
 • Baudet over de alliantie NAVO —>  ‘…dat het op oorlog zou uitdraaien, dat zag Forum voor Democratie al lang aankomen’…. (=de huidige politici deugen niet)
 • FVD Black Box tv over Internationale zakenmensen —> ‘corrupte incestplegers’ en ‘nietsontziende oligarchen’
 • Globalisten —> Dit zijn in de ogen van FVD en blck bx tv today ‘machtswellustellingen en zelfverrijkers’
 • Klimaatactivisten —> ‘CO2 toename is geen probleem, dit is bedacht om ons te manipuleren’
 • Vechtende soldaten in Oekraïne –> Combinatie FVD blckbx tv today noemt deze groep strijders: ‘neo-nazi’s’ (net zoals Rusland en Poetin hen noemen(!)).
 • Volkskrant, NRC en Trouw lezers –> 13 miljoen Nederlanders zijn ‘blinden’ (omdat zij het nieuws volgen van Nederlandse pers en journalisten)
 • De Telegraaf is een rechtse krant. Waarschijnlijk valt die dan niet onder de ‘linkse pers’ en ‘Mainstream media’. (lekker consequent van FVD, maar niet heus.)

Wie is Flavio Pasquino?

Zo is Flavio Pasquino, de oprichter van Blckbx tv today, in mijn ogen een complotdenker. Hij denkt dat de overheid alle burgers met de neuzen naar één kant wil hebben (lees: wil onderdrukken). En dat de Klimaatcrisis en de Coronacrisis (Covid-19) daar het alibi voor zouden zijn. Om te voorkomen dat deze mening als een dogma overkomt, zegt hij in interviews ‘ruimte voor twijfel’ te laten. In werkelijkheid komt er helemaal geen tegengesteld standpunt aan bod in de Blackbox online tv uitzendingen. Een journalistieke regel is dat je zowel voor- als tegenstanders aan het woord laat. De omroep Black box tv en Ongehoord Nederland eren dit principe niet. Zij eren wel verdeeldheid en controverse (zie ook ‘Het effect van nepnieuws’). De bedoeling lijkt te zijn om mensen met wantrouwen verder te gaan mobiliseren.

www.blckbx.tv: Mijn mening over FVD Black Box tv

FVD black box tv, of blckbx tv, is het online tv kanaal van Forum voor Democratie om eigen, gekleurd en ongefundeerd (corona) nieuws mee te verspreiden. De meningen komen eerst, en daarbij worden feiten en experts gezocht die deze mening willen beamen. Feiten uit (wetenschappelijk) onderzoek en journalistieke verslaggeving worden vaker verworpen, verdraaid of helemaal genegeerd.

Het algehele idee is dat regeringsleiders, het kabinet, gezagsdragers (ministers e.d.) en internationale organisaties (zoals de WHO) teveel macht hebben en ons (het volk) heel stiekem willen onderdrukken. Dat waarheden achtergehouden worden voor gewone mensen zoals wij. Enfin, je kunt het verder zelf wel invullen…

Idee voor werkstuk maatschappelijk onderwerp HAVO/VWO

Als je een werkstuk wilt maken voor HAVO of VWO. En je hebt nog geen idee waar je werkstuk over moet gaan? Blackbox tv is dan een leuk en interessant onderwerp voor een werkstuk. Je kunt in dit werkstuk een lijntje leggen met de opkomst van Pim Fortuyn en de politieke toestanden van de LPF, de partij Lijst Pim Fortuyn. De beweging van populisten speelt in op de onvrede en onmacht van personen in de maatschappij die niet succesvol zijn of niet de kansen krijgen die ze zouden willen.

www blckbx tv: Twitterban voor misleidende tweets Thyrrie Baudet met corona standpunten FVD

In 2021 heeft Twitter opmerkingen geplaatst bij misleidende tweets van Thyrrie Baudet. Nog steeds verspreidt FVD misinformatie rondom de FVD corona standpunten. “Het is een soort griep”, zegt Thyrrie Baudet. Sindsdien heeft Forum voor Democratie ook een Telegram kanaal geopend. Deze heeft inmiddels meer dan 30.000 volgers gekregen.

Forum wil meer Forum leden werven om qua ledenaantal te groeien en om haar politieke partij standpunten dus breder bekend te maken. Ze willen meer invloed op het Corona dossier. En ze gebruiken daarbij nepnieuws en minderheidsstandpunten.

Ik persoonlijk heb in de Corona pandemie ook alternatieve en betrouwbare bronnen gezocht over Covid-19. En ben bij deze Corona YouTubber (arts) uitgekomen (tip!).

FVD black box tv Telegram kanaal van Forum voor Democratie.

FVD black box tv (de website blckbx.tv) vormt samen met het Telegram kanaal een belangrijke producent van nieuws en verhalen vanuit Forum voor Democratie. Anno 2022 heeft het FVD Telegram kanaal zo’n 30.000 volgers gekregen. Dit zijn er na de coronacrisis al een stuk minder geworden. De idioten van Viruswaanzin e.d. hebben geen gelijk gekregen. Het medisch handelen van de regering was inderdaad gewoon bedoeld om ons allen gezond te houden. Het virus is minder krachtig geworden, dus lockdowns behoren tot het verleden. Ook coronapassen komen er niet.

FVD standpunten

FVD standpunten. Als je benieuwd bent naar de politieke partij standpunten van Forum voor Democratie (FVD). Kijk dan op hun website. De standpunten van FVD staan in verschillende hoofdstukken over hoe ze problemen willen aanpakken: ondermeer een FVD standpunt zorg, FVD standpunt immigratie en FVD standpunt basisbeurs enzovoort.

Nevenfuncties Baudet, waaronder THPB Media B.V.

Ik schrijf dit stukje op 22 juni 2022. De Tweede Kamer berispt Baudet om het niet melden van nevenfuncties. Al langer weigert Baudet om nevenfuncties, giften en extra inkomsten in het openbaar register te vermelden, terwijl alle Tweede Kamerleden hieraan gehouden zijn. Dit zijn anti-corruptie registers. Thierry Baudet zelf vindt dat Kamerleden, lees: hijzelf, moeten kunnen bijverdienen en er andere banen bij moeten kunnen hebben. Hij koppelt dit aan onafhankelijk mogen zijn. Wat onzin is. Als Kamerlid is hij benoemd als onafhankelijke vertegenwoordiger van zijn achterban. Juist aan de FVD achterban is hij verplicht om openheid van zaken te geven. Intussen liegt hij tegen zijn achterban door te zeggen dat hij weer slachtoffer is geworden van een heksenjacht. Maar liefst acht politieke partijen die hem herinneren aan zijn verplichtingen als Tweede Kamerlid plaatst hij in het daglicht van kartel (=onbetrouwbaar, ondoorzichtig, stiekem, zichzelf verrijkende groep). Dat is dus pure projectie van Baudet die zelf zo opereert. En zijn achterban pikt het nog ook! Kijk maar naar alle ‘likes’ die hij krijgt op Telegram:

FVD Baudet transparantie nevenfuncties thpb media bv Telegram 22 juni 2022

FVD Baudet transparantie van nevenfuncties zoals THPB Media bv is nog ver te zoeken. Zijn volgers op Telegram geloven hem. Op 22 juni 2022.

Baudet kan zich weer aanstellen door zich slachtoffer te noemen van een spreekverbod in de Tweede Kamer

Er weer spelt Baudet zijn achterban een leugen op de mouw. Hij is als kamerlid sowieso onafhankelijk. De nevenfuncties zijn vrij, TENZIJ het belangenverstrengeling in de hand werkt. Het is de bedoeling dat Baudet doet wat in het belang van zijn achterban is. Hij vertegenwoordigt deze als Kamerlid. Baudet is ondermeer directeur van THPB Media B.V. Een bedrijf waar niets over te vinden is online, zelfs geen website. Het bedrijf zit volgens de Kamer van Koophandel (KVK) op de Herengracht 74 te Amsterdam. Baudet kan in ieder geval niet de “democratie redden” zonder eerst zelf onze democratische rechtstaat te respecteren. We willen toch niet dat Nederland een Turkije wordt, waar Erdogan in zijn eentje kan beslissen dat de helft van alle openbaar aanklagers in de gevangenis moest. Velen van hen zijn gevlucht. Zoals iedereen weet is Turkije nu geen democratische rechtstaat meer, maar een dictatuur.

Blackbox censuur waarschuwing

Een uiting van Blckbx.tv op hun website. 22 juni 2022.

Blackbox TV beschuldigt de samenleving van censuur

Het grappige, en tegelijkertijd ook het triestige is, is dat FVD Blackbox TV zelf het frame verspreidt dat ZIJ steeds meer onder censuur komen te liggen. In deze propaganda gaat Blckbx tv today voorbij aan het feit dat hun zeer eenzijdige berichtgeving ervoor zorgt dat zij nu meer tegenwind krijgen. Zo krijgt ook de tv-omroep Ongehoord Nederland meer tegenwind omdat zij feiten verdraaien en puur inspelen op negatieve emoties in de samenleving. Door deze handelswijze wordt het wantrouwen in de samenleving aangemoedigd. Dit heet met een mooi woord populisme. Ze geven voeding aan dit feit door steeds de verdeeldheid extreem uit te vergroten op de maatschappelijke discussies die er spelen. Zoals nu de boerenprotesten en de problemen met stikstof. Zij haken daarop in. Forum voor democratie heeft daarbij respect voor de actiegroep Farm Defense Force. Omdat zij ook vanuit een slachtofferhouding de ‘boze buitenwereld’ tegemoet treden. Vaak met onwettige acties, bedreiging en geweld. Kortom, vuur voor verdeeldheid.

Blck bx tv logo

Blckbx tv vergroot de verdeeldheid systematisch. Zo groeit de ontevredenheid over onze maatschappij en leiders ervan. En weet je wie straks dan de “Verlosser” is bij nieuwe verkiezingen: Thierry Baudet!!!!

Thierry Baudet als grillige en onvoorspelbare politiek leider van FVD, waar gaat dit heen?

De leden van FVD willen politieke verandering. De wat oudere leden willen daarbij ook dat het werk van Pim Fortuyn wordt voortgezet. Toch is Thierry Baudet grillig en onvoorspelbaar. Hij switcht tussen inhoudelijk debat en het zwart maken van anderen. Zoals het negatief framen van pers en Tweede Kamer (ook al is hijzelf een gekozen kamerlid). Hij doet dus net of de anderen een corrupte bende zijn en dat zij nepnieuws verspreiden. Intussen heeft Thierry Baudet altijd gelijk met zijn standpunten. En als dat niet zo is, dan filmt hij de pers (bijvoorbeeld) en gaat zeggen dat er een ‘heksenjacht’ op zijn persoon plaatsvindt. Hij is dan slachtoffer van anderen, en dan “doen feiten er niet meer toe”, blijkbaar.

Kortom, zijn leiderschap is een ingewikkelde combinatie met de FVD achterban; die hopen dat de partij een bepaalde richting op zal gaan. Zoals het weren van economische vluchtelingen en stimuleren van meer opvang in de regio. Mogelijk voelen FVD leden zich minder prettig bij de globalisering en de regelgeving die op EU-niveau tot stand komt.

Voor mij is het steeds meer de vraag wat Thierry Baudet nu drijft: is het puur aandacht krijgen (en eigen boeken verkopen), is het verwarring zaaien en/of navolgen van financiële belangen die ik niet van nabij ken. Al kreeg hij steeds meer bekendheid, nu gooit hij steeds vaker zijn eigen glazen in. Rellen kenmerken tegenwoordig zijn leiderschap. Hij zaait verdeeldheid in onze democratie en ook binnen Forum, zijn eigen partij. Ik weet niet hoe hij constructief invloed denkt uit te gaan oefenen als politieke partij.

Wat Baudet nu in ieder geval doet is geld opstrijken, vind ik. Door als parlementariër een flink bedrag te verdienen. Zij voordeel bij alle aandacht en verdeeldheid is daarnaast meer neveninkomsten.

De erfenis van Pim Fortuyn

Zonder Pim Fortuyn zou Forum voor Democratie waarschijnlijk niet bestaan hebben. Laten we Pim Fortuyn niet vergeten. De feiten zet ik nog eens op rij. Voordat iemand het fake nieuws gaat noemen. En gaat draaien en framen, door te zeggen dat Pim Fortuyn doodgeschoten zou zijn door een eigen LPV-lid of dat de aanslag op het World Trade Center (9/11) nooit heeft plaatsgevonden. Als je deze dingen vaker hoort via internetplatformen, dan ga je er vanzelf in geloven. Zo werkt internet propaganda. Over de erfenis van Pim Fortuyn:

Wie was de moordenaar van Pim Fortuyn?

Op 6 mei 2002, negen dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen waar zijn Lijst Pim Fortuyn aan deelnam, werd Pim vermoord door Volkert van der Graaf. De dader werd vrijwel direct na de moord gearresteerd. Hij werd later veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar. Meer info.

Waarom is Pim Fortuyn vermoord?

Volkert de graaf was de dader, hij vermoorde Pim Fortuyn. Hij gaf als motief dat hij in Fortuyn een groeiend gevaar voor de samenleving zag, met name voor kwetsbare groepen zoals asielzoekers, moslims en mensen met een WAO-uitkering, aldus de verklaring van het Openbaar Ministerie. Meer info.

werkplek inrichten gadgets main gerbengvandijk nl 768x274 1

Wanneer werd Pim Fortuyn vermoord?

6 mei 2002

Waar werd Pim Fortuyn vermoord?

Pim Fortuy is vermoord op een parkeerterrein van het Audiocentrum op het Media Park in Hilversum.

Hoe verschilt de propaganda van Forum voor Democratie met die van Rusland en China?

Als je dit artikel uitleest, ontdek je ook hoe China nepnieuws en complottheorieën online verspreid. Dan kun je zelf nog gemakkelijker de vergelijking maken met hoe FVD en bijvoorbeeld Trump dit doet. Feiten zoals de moord op Pim Fortuyn mogen nooit vergeten of verdraaid gaan worden. Door wie dan ook.

Hoe propaganda gaat? Ze maken instanties en/of personen verdacht, ze richten een eigen platform op (Trump richtte het platform “The Truth” op), ze wantrouwen alle andere pers en verachten deze, ze komen met verhalen waarvan wantrouwen altijd de basis is. Bijvoorbeeld bij Trump dat de “Amerikaanse verkiezingen gestolen” zouden zijn. Een claim die hij maakt, zonder dat daar bewijs voor is (behalve dan via schimmige filmers en bloggers die bewijs zeggen te hebben, en ook nog “onomstotelijk”).

Partijen die aan propaganda doen hebben bijvoorbeeld ook een eigen jongerenvereniging. Dat is allemaal propaganda!

Voorbeeld van Forum voor Democratie propaganda over de stikstofcrisis

Wat Forum voor Democratie doet (en misschien ook de boerenpartij BBB) is de wetenschap rondom natuurverarming door stikstof ineens ontkennen en er een complotframe bij inbrengen. Ineens zijn vastgoedbelangen nu de ‘echte reden’ die achter de stikstof discussie zou zitten. FVD ontkent dat stikstof een probleem is (onwaar en propaganda van FVD). Bekijk deze video.
blck bx tv today boeren

FVD komt, net zoals blckbx tv today, www.blackbx.tv, boeren tegemoet. Door te zeggen dat klimaatbeleid en stikstofbeleid allemaal leugens zouden zijn. Propaganda van zowel FVD en Black Box tv. Zie ook blckbx Twitter.

In werkelijkheid speelde de stikstofdiscussie en onwenselijke verzuring van Nederland al sinds 1990. Kortom, meer dan 30 jaar is er een teveel aan stikstof, wat ten koste gaat van onze natuur, biodiversiteit, ons drinkwater en onze volksgezondheid (meer hart en vaatziekten). We leven in een dichtbevolkt land. De natuur die er is, aangewezen Natura 2000 gebieden, wordt sterk eenzijdige natuur met minder plant en diersoorten. (FVD hekelt de EU en Brussel, zoals het alle autoriteiten met invloed hekelt (dit zou woke zijn, dus de gedachte dat je onderdrukt wordt door hogere machten en daar vervolgens altijd mee bezig zijn en het overal zien)).
Enfin, de verhouding tussen intensieve veeteelt en natuur in dit kleine land is zoek. Het is inderdaad zo dat sommige agrarisch gebieden, beter weer (meer) natuur kunnen zijn. Ook kosten windmolens en zonnecellen ruimte. We zullen ons landschap daar inderdaad aan moeten offeren. De werkelijkheid is dat ons klimaat opwarmt en dat dit grote vluchtelingenstromen gaat geven als dit zo doorgaat. Er is te weinig water of schoon water in grote gebieden. Hittegolfen, overstromingen  en bosbranden komen vaker voor. We moeten naar minder CO2 en stikstof.
Dat de intensieve veehouderij een probleem vormt tegenover natuur. Dat blijkt uit dit artikel uit Trouw uit 1988.
blck box tv today nieuws

Ook rond 1988 was al sprake van veestapel inkrimpen vanwege stikstof, bodemverzuring en de volksgezondheid. Het FVD idee dat vastgoed of grootgrondbezitters hierachter zitten en dat stikstof geen probleem is, is waanzin. Op veel gebieden zitten agrarische bestemmingen. Die kun je niet zomaar omzetten naar gebieden waar je flats e.d. mag bouwen. Door verdeeldheid en verwarring te zaaien over wetenschappelijke feiten, en deze zelfs te ontkennen, wil FVD de status qua van vervuilen handhaven. “Er is helemaal geen probleem met stikstof”.  A ma hoela.

Het is de regering niet gelukt om boeren geleidelijk tot minder uitstoot van stikstof te bewegen. Dus de maatregelen komen te laat en brengen nu een schok teweeg. Eventuele vastgoedbelangen zijn een gevolg van de aankomende sanering van boerenbedrijven. Het is niet de oorzaak. FVD draait oorzaak en gevolg weer om.
Ze stellen FVD en Blckbx tv today weer wantrouwen in de overheid voorop. Polarisatie.
Die zou zich laten leiden door grotere vastgoedbelangen. FVD wil ons laten geloven dat er helemaal niets mis is met het eigenbelang van de boeren. Zij mogen doorgaan én er is geen probleem! Alle wetenschap gooien zij daarmee overboord! Ook Black box tv interviewt Carolyn van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB). Carolyn doet net of de impact van stikstof onbekend is. En suggereert dat het mogelijk geen probleem is. Nu verwijs ik graag weer naar bovenstaand artikel. Oordeel zelf maar.
Voorbeeld FVD black box tv propaganda tijdens Corona

Een voorbeeld van hoe Forum voor Democratie ophef maakte over de coronamaatregelen, volgt nu. In een podcast onlangs stelt Thierry Baudet Corona nog steeds voor als een soort van “flu” (griep). In deze podcast wordt ook de opwarming van de aarde ontkent (en niet gezien als een gevolg van menselijk handelen). Ook spreekt FVD van massa-immigratie.

Natuurlijk, tijdens de eerste lockdown hebben alle inwoners in Nederland zich onderdrukt en ingeperkt gevoeld. Thierry Baudet heeft dit aangegrepen om voor de Vrijheid op te komen. Terwijl alle Nederlanders voor vrijheid zijn, zie ook artikel 1 van onze grondwet. Hij maakte een vergelijking met de Jodenvervolgingin in WOII. Wij namen het toen serieuzer als voorganger van een opkomende partij, dus hij kreeg er behoorlijk wat aandacht mee. Wat natuurlijk ook goed is voor zijn boekenverkoop. Een nevenactiviteit die Thierry Baudet (Forum voor Democratie) bij de Tweede Kamer niet wilde melden, terwijl dit verplicht is, omdat we graag willen dat onze kamerleden transparant zijn.

Hier is een rechtzaak over geweest, en FVD heeft deze verloren. Het vonnis luidt:

Amsterdam, 16 december 2021. Tweede Kamerlid Thierry Baudet moet 4 berichten van social media verwijderen waarin hij de coronamaatregelen vergelijkt met de Holocaust. Hij mag de uitlatingen ook niet herhalen en in het kader van het debat over de coronamaatregelen geen gebruik meer maken van beeldmateriaal van de Holocaust. Dat heeft de kort gedingrechter bepaald.

Gevaren van Black Box tv FVD propaganda

Het effect van FVD propaganda via blckbx tv / Blackbox tv kan een volksopstand zijn op basis van feiten die niet kloppen en die ook niet eerlijk zijn. Zoals de bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari 20221 in de VS. Fans van Trump meenden het recht te hebben om de beëdiging van Biden te kunnen tegengaan. Er vielen die dag 5 doden, waaronder een politieagent. Zo’n 50 personen raakten gewond en veel Amerikanen waren geschokt.

Gelukkig is President Biden toen rechtmatig President geworden, ondanks de valse beschuldigingen en verdachtmakingen van vertrekkend President Trump. Trump die al maanden voorafgaande aan de verkiezingen begon te beweren dat de verkiezingen gestolen zouden zijn. Met propaganda werkt het zo dat je het na herhaling toch (kunt) gaan geloven. Dat is dus gebeurd. Zie hier het gevaar van propaganda. Zie ook de video verderop, waarin Arnold Schwarzenegger vertelt hoe Trump de geschiedenis ingaat.

Op 6 januari 2022 richtte President Biden zich in een speech doelbewust tot Trump, door hem te verwijten dat hij televisie keek terwijl de aanslagen plaatsvonden, dat hij een leugen verspreidde dat de verkiezingen van 2020 vervalst waren en dat hij “een dolk op de keel van Amerika” richtte toen hij zijn aanhangers aanmoedigde het Capitool van de Verenigde Staten aan te vallen. Lees hele artikel of bekijk speech.

De Nederlandse verslaggever Erik Mouthaan was ter plaatse toen fans van Trump, die daadwerkelijk geloofden dat de verkiezingen gestolen waren, naar het Witte Huis trokken op 6 januari 2021. Parlementsleden moesten vluchten voor hun leven. Enkele agenten kwamen die dag om. Later won Erik Mouthaan een journalistieke tegel voor deze presentatie. Bekijk video bij RTL Nieuws.

Trump bestorming Amerikaans capitool rtl verslag Erik Mouthaan 6 januari 2021 gewonnen tegel

Arnold Schwarzenegger speech na bestorming Capitool op 6 januari 2021

In een video speecht Arnold Schwarzenegger over wat het voor hem betekent dat de democratische waarden werden aangevallen door de fans van Trump. Bekijk zijn reactie op de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Hij vergelijkt dit met de Kristallnacht 1938 zoals die plaatsvond tegen de Joden vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Video nu Bekijken:

Voorbeeld FVD black box tv propaganda over oorlog Rusland tegen Oekraïne

De EG is meer verbonden dan ooit, terwijl Forum voor Democratie black box tv (blckbx tv) in haar propaganda negatief spreekt over de EG en ook over de WHO gezondheidsorganisatie. En misschien ook wel negatief over onze NAVO. Toch is het dankzij deze globalisering en instituties dat we tot zoveel welvaart gekomen zijn. Onze economie is gereguleerd, we kunnen vrij reizen, er is veel werkgelegenheid en er is voor iedereen gezondheidszorg. Er was 70 jaar vrede in Europa.

Nu gaat de wereldorde veranderen, maar we blijven altijd afhankelijk van andere landen. Het is belangrijk nu dat wij een vrij land blijven, met een vrije pers. Hier een lijntje aangesloten tweets van Thierry Baudet van 4 mei 2022. Het zijn in totaal 13 boodschappen. Je ziet hier boodschap 1,2,3 en 4.

blck bx tv Twitter

FVD blckbx tv of Black box tv FVD – dit gaat via Twitter – Een lijntje met Tweets van Thierry Baudet op de Nationale Dodenherdenking, dus op 4 mei 2022. Tweets met 279 of wel 1100 likes. En soms 347 retweets.

BlackRock aandelen: Is BlackRock The Company that Owns the World?

Nog andere vormen van FVD propaganda, is het ondermijnen van ons geloof in politici. Door te beweren dat Rutte en Kaag sowieso dansen naar de pijpen van multinationals. Er zou sprake zijn van een club van 100 superrijken die de wereld zouden leiden.

Complotdenkers verwijzen naar het World Economic Forum waarin wereldleiders samenkomen. Dit zou een broedplaats zijn van negatieve plannen om gewone mensen tot slaven te maken en te gaan onderdrukken. Natuurlijk worden er op hoog niveau afspraken gemaakt. Bijvoorbeeld de afspraak dat wapens naar Oekraïne gaan. De gedachte is: “Als Poetin niet verslagen wordt, gaat hij meer landen aanvallen”. Dit is een inschatting van de wereldleiders die waarschijnlijk klopt. Je kunt er ook vertrouwen in hebben dat de wereld met elkaar dingen oplost. En dat probeert te doen.

Echter, complottheorieën gaan hiervan uit:

 • Wereldleiders van Economic World Forum (en WHO) willen iedereen onderdrukken.
 • Ze willen met de oorlog in Oekraïne een reden ‘creëren’ om ons van het gas af te halen (wat in zichzelf een goed idee is voor een beter milieu!). De gascrisis is trouwens een gevolg van deze oorlog. Deze gedachte heet dan: “The Great Reset”.
 • Leiders willen ons chippen, via vaccinaties, zodat we zombies worden.
 • Ze plegen incest etcetera.

Ga maar door met alles dat god verboden heeft. Dat zouden zij doen.

Shit happens

Ik zou willen zeggen tegen www blckbx tv:  Dingen gebeuren en dingen zijn complex. Het is niet zinvol om daar steeds een ‘schuldige’ bij te gaan zoeken.

Dat een onzichtbare rijke elite ons leven, achter de schermen, probeert te manipuleren. Dat is voor (sommige) FVD kiezers hun werkelijkheid. Ze missen een basisvertrouwen in de maatschappij, omdat zij als kind een onveilige jeugd hebben gehad. Of doordat ze op andere manieren teleurgesteld zijn geraakt. Ze voelen zich geen onderdeel van de maatschappij. Ze staan vaker aan de rand van de maatschappij.

Blackbox Complotdenkers

De ware complotdenkers (‘wappies’) zien de vijand in een concrete partij weerspiegelt. Dat is dan lekker duidelijk en simpel. Die partij, zoals World Ecomic Forum, kun je dan zwart maken en in een negatief daglicht stellen. Daarin symboliseer je de macht van de wereldleiders. De macht van het geld symboliseer je vervolgens weer in een andere, één partij. En de duivel van het geld, dat is Black Rock Nederland. Black Rock is feitelijk een wereldwijde beleggingsorganisatie. En die zou ons allen in hun greep hebben.

Wat is The Great Awakening?

Al deze wakkere inzichten worden gekoppeld aan het woord: “The great awakening”. Dat je doorhebt dat alles anders zit dan je dacht. Dat er overal ‘iets achter zit’. Zo is je wantrouwen voor eeuwig geboren. Je gaat bij wijze van spreken dan liever een eigen maatschappij beginnen. Om uit “het systeem” te ontsnappen. Helaas, helaas. Wij mensen zijn afhankelijk van elkaar en van onze leiders. Je kunt beter vertrouwen promoten, in plaats van wantrouwen. Aan jou de keuze.

Je kunt BlackRock aandelen kopen in Nederland. Onze politici Rutte en Kaag hebben volgens deze propaganda niets te zeggen over wie arm of rijk zullen zijn in ons land. Bekijk de video over hoe dit verhaal wordt opgebouwd. En je snapt dat YouTube kijkers daadwerkelijk gaan geloven in een wereldwijd complot van rijke multionationals en oligarchen. Het complot is zogenaamd tegen hen, houdt hen arm en kansloos. Dus de boosheid over inflatie en hoge opleidingseisen en dergelijke wordt gericht op BlackRock Aandelen Nederland.

Bekijk de video over BlackRock. Vele miljoenen mensen wereldwijd keken het al:

Overigens kan BlackRock Nederland worden gezien als één van de beste beleggingsfondsen in Nederland. Je kunt BlackRock aandelen kopen, zoals Rock fond fondsen zoals BlackRock Mixfonds 4 en BlackRock mixfonds 5. Blackrock mixfondsen doen het goed. Nogmaals. Het idee dat een geheime elite alles achter onze rug dingen over ons beslist is dus een complotidee en een waanidee…

Waarom FVD lidmaatschap?

Als je denkt: “Hoe kan ik lid worden van Forum voor Democratie?”. Denk dan twee keer na. Waarom gaat de aanhang van FVD tegen de wereldorde in? Wie zijn deze mensen die de voordelen van het FVD lidmaatschap willen kennen? Wat ik denk: iedereen die het in de maatschappij niet zo gemakkelijk heeft gehad, de globalisering niet zo goed begrijpt, moeite heeft met vreemdelingen en zich onprettig, niet vertrouwd of machteloos voelt, is mogelijk geschikt om lid te worden van Forum voor Democratie. Ze voelen zich bedreigt en buitengesloten. Door immigranten, door politici waarin zij zich niet herkennen. Ze voelen zich onmachtig vanwege een inkomen dat nauwelijks genoeg is om alle kosten te dragen. Zeker nu inflatie en hoge gas en olieprijzen toenemen. Ze missen kansen. Ze missen respect.

Ze voelen frustratie en boosheid. En willen hun onvrede een plek geven. De propaganda van FVD black box tv is dan ‘lekker’ om te lezen. En de wereld wordt weer een stuk eenvoudiger door de FVD verhalen te volgen. En zonder de (te) ingewikkelde feiten. Zo iemand kan zich mogelijk herkennen in het racistische  en nationalistische gedachtegoed van Forum voor Democratie.

Waarbij Therry Baudet volgens mij een soort eenheidsstaat propageert. Dus hoe vrij zal het allemaal worden voor de witte mensen die zich bedreigt voelen door de ‘massaemigratie’? Terwijl wij allen niet uit Nederland komen, maar de homo sapiens bijvoorbeeld afstamt van de streek Oekraïne. Waar soldaten vechten die FVD neo-nazi’s durft te noemen. En waarbij er begrip is voor Vladimir Poetin die duizenden Russen en nog veel meer Oekraïners de dood injaagt. Het is immers de NAVO die steeds meer is opgeschoven richting Moskou… Toch vergeten FVD leden gemakkelijk dat Rusland zeer welkom is geweest voor de vrijhandel en wereldwijde handel in gas en olie. Desondanks is dit land een agressor geworden. Dat is door niemand goed te praten.

Nu kun je gemakkelijk denken, met je huis en je auto, dat je anderen niet nodig hebt. Maar voor geluk zijn we zeer afhankelijk van elkaar, en ook zeer afhankelijk van instituties en goede betrekkingen met andere landen. Dit is in goede handen. Er zijn geen complotten ‘achter de waarheid die blijkt uit verschillende nieuwsbronnen’. Echt niet. (FVD leden noemen me nu Blind). Ze geloven liever dat personen die wij wereldwijd (allen) kennen, zoals Bill Gates, George Bush en Steve Jobs niet groot zijn geworden met goede dingen, maar nu met kwade dingen bezig zijn.

Je kunt je misschien wel voorstellen dat verhalen met daarin bekende mensen in combinatie met de meest verwerpelijke zaken, zoals bedrog, diefstal, incest, drogeren, verkrachting, moord en kinder lijken e.d. Het zijn de gruwelijke verhalen die het goed doen op internet. Het zijn de vaste ingrediënten van propaganda. Het zijn verhalen die ons doen schudden op onze grondvesten. En heel toevallig zijn het bekende mensen die bij deze verhalen betrokken zijn. Dat maakt dat je als mens je überhaupt nog kunt inleven in die verhalen. Met een hoofdpersoon die je ‘eerst nog vertrouwde, maar NU niet meer’.

Als  dit zo gaat, is het blijkbaar moeilijk voor iemand om te weten wat de realiteit is. Gouden tip is om naast FVD black box tv ook, CNN, BBC en New York Times te volgen.

FVD Black box tv: wereldwijd complot

Terwijl FVD Black Box tv ( www.blackbx.tv ) vaker zal suggereren dat er een wereldwijd complot is die ons onderdrukt. In werkelijkheid is Forum voor Democratie (FVD) ermee bezig om iedereen in de wereld zo zwart te maken, door wantrouwen en complottheorieën, dat je alleen nog maar naar FVD BlckBx tv Nieuws mag kijken. Hoezo vrijheid?

Nu een uitstapje naar hoe foute verhalen promoten via internet eigenlijk werkt. Een goed voorbeeld is een onderzoek naar hoe China dit deed in 2021.

Zo slaagt China er bijvoorbeeld in om propaganda hoog in Google en YouTube te krijgen.

Een lesje mediawijsheid. Lees over de 5 strategieën. Het laat zien hoe online propaganda verloopt. Zodat je verspreiding van nepnieuws beter kunt herkennen:

 1. ‘Neutrale staatsmedia’ publiceren dagelijks berichten met politieke zoekwoorden in titel. Dit geeft hoge autoriteit en content freshness. Ze posten dit type nieuws elke dag. Omdat ze geen betalende lezers hebben, kan dit ook. Geen paywalls en wel een hoog bereik.
 2. Nieuwskanalen zoals MSN(!) en Fins International nieuws herpubliceren, zonder daarbij de dubieuse bron (de Staat China) te onthullen (=aanbeveling is dat MSN dit wel laat zien). Lees verder.
 3. ‘Onafhankelijke Westerse vloggers’ die zogenaamd in China wonen, vertellen het zogenaamde ‘echte verhaal’. Ook autoriteit speelt hier rol door plaatselijke ‘experts’ aan ‘het woord te laten’. Of ‘buitenlandse ambassadeurs’ in China zelf beweringen te laten doen, lijnrecht tegenover de “Westerse leugens”. Dit is dus negatieve framing. Een alternatieve werkelijkheid die NIET klopt.
 4. Berichten sluiten eerst even aan bij het Westerse wereldbeeld: Voorbeeld propaganda : TEKST: “In het Westen wordt algemeen aangenomen dat oeigoeren onderdrukt worden, dit blijkt niet uit verklaringen van plaatselijke experts die wij vandaag spraken… Etc.” En dan volgen daarop de Chinese leugens .
 5. Het fotomateriaal sluit vervolgens aan bij de emotie wantrouwen, zoals ook het nieuws zelf in tekst. Dat het Westen iets te verbergen heeft, is daarbij steeds de onderliggende en misleidende boodschap. Eerder onderzochte en bewezen(!) feiten komen zo toch nog in een negatief daglicht te staan. Door China.

Link naar hoe internet propaganda door China wordt gedaan

Het onderzoek naar Google Nieuws manipulatie en YouTube dominantie door China. Kun je hier nalezen. Je ziet er duidelijke voorbeelden bij. Het is dus mogelijk om mensen iets te laten geloven, mits ze maar één kanaal volgen. In landen zoals Rusland, Noord Korea en China is dit in grote mate het geval. Vrije pers wordt daar verbannen, onderdrukt, bestraft (zoals Navalny) of vermoord.

FVD Doneren?

FVD doneren. Geld doneren aan Forum voor Democratie? Dat vraag je je misschien af. Ik zeg: Nee, geen geld overmaken aan Forum voor Democratie. FVD Donateur worden? Nee, want je werkt mee aan verdeeldheid in ons Nederland.

FVD black box tv: geloof het niet zomaar, gebruik ook andere bronnen

FVD Black box tv. Net zoals Trump heeft FVD nu een eigen kanaal opgezet voor “alternatief nieuws”. Dit heet  “The Truth” meen ik. En is bron van dubieus nepnieuws tegen “het kartel”. En weet je wie Thierry Baudet daarmee bedoelt? Onze eigen democratisch gekozen regering. Jij snapt nu ook wel dat dit ons vertrouwen systematisch schaadt. Elke dag. En het beïnvloedt jou en mij. Van weinig tot veel. Dit is natuurlijk afhankelijk van je eigen bronnen, voorkennis, sociale media gebruik, opleiding en je eigen verstand. Tip: doe zelf onderzoek! Lees ook andere bronnen, zoals de BBC, de Correspondent en/of het door FVD verfoeide NOS journaal. Als je veel www blckbx tv kijkt, gaan meningen met je aan de haal.

Leve de grondwet. Leve Nederland. Leve vrijheid. FVD is geen partij die vooruitkijkt, maar een partij om voor uit te kijken. Net zoals Blackbox tv. Blackbx tv nextstep? Als je het mij vraagt, gaan ze vast ondergronds….. Maar houd het in de gaten!

werkplek inrichten gadgets main gerbengvandijk nl 768x274 1