Hoe kun je zelf een animated GIF maken? Het werkt eenvoudig met de gratis tool Canva voor design van al je sociale media berichten. Bekijk de video en overweeg verschillende GIF tools. Maak je eigen GIF afbeelding. En verspreid superleuke GIF’s op Instagram, Whatsapp, Facebook of andere sociale media.

Animated GIF maken

Leer hoe je eenvoudig een GIF maakt online. Let op: om een gif in Canva te maken, moet je betalen via het Canva for Work plan.  Als je dat niet wilt, ontwerp dan via de gratis software Krita. Verder kun je via NukeX, GIMP en Blender gratis GIF’s maken of bewerken. Als je een betaalde tool overweegt, dan is het slim om meteen de infographic tool van Visme.co te gaan gebruiken.

Wat is een animated GIF?

Een animated GIF is een bestand dat bestaat uit meerdere plaatjes of video-frames die achtereenvolgens worden afgespeeld. Je ziet daardoor een animatie, terwijl je daarvoor maar één bestand hoeft te delen via sociale media of je website. Dit type bestand staat bekend als .gif en GIF89a en is vooral populair op sociale media.

Voorbeeld van animated GIF

animated gif maken voorbeeld

Animated gif voorbeeld, bron: Ceros.com

Waar vind ik video materiaal voor Animated GIF-maken?

Je kunt een GIF maken van een stukje YouTube-video, een van een video die je met je eigen mobiel opneemt. Korte, zich herhalende loops werken daarbij het beste. Je kunt je video uploaden naar je GIF tool. Of eerst een video downloaden van YouTube.

Succes met je animated GIF maken.

Gerben G van Dijk.

arbo werkplek inrichten thuis bol com kopen

Gerben G van Dijk online specialist en SEO uit regio Utrecht46% procent van alle pagina's op deze blog staan in de top 10 van Google (2021). Denk jij erover je Google SEO uit te besteden, maar niet aan een SEO agency? Vanuit de regio Utrecht doe ik een contentanalyse via Google Search Console, SE-Ranking en Google Ads (SEA). Samen met uw organisatie werk ik toe naar toegankelijke, begrijpelijke én bruikbare content. In de vorm van SEO teksten, fotografie en ook video. Kwaliteitsgericht en op de lange termijn. Zodat uw organisatie voortaan aan de weg timmert met hogere online zichtbaarheid. Benieuwd wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Mail dan  [email protected] of bel even: 06 – 23661106.