Adwords Keyword tool verdwenen?

De Adwords Keyword Tool is in de zomer van 2013 vervangen door de Keyword Zoekwoordenplanner. Lees mijn drie alternatieven voor jouw WordPress SEO check:

Gratis zoekwoorden tools

Adwords Keyword Tool en meer over SEO

Deze heldere video over SEO zoekwoorden, helpt je om beter te weten hoe je je website beter vindbaar kunt maken. Zo weet je meer en kun je de Adwords Keyword Tool beter gebruiken.

Knee pain SEO video

Deze video toont het beste SEO alternatief voor de Google Adwords Keyword Tool. Je gaat nog steeds naar de Google Adwords website, zoals je gewend was, maar je gebruikt nu de nieuwe SEO tool voor zoekwoorden: de Keyword Planner, zoals die nu heet. Zie ook het screenshot onder de video om snel te zien hoe het nu werkt.

WordPress SEO check: Adwords Keyword Tool heet nu Keyword zoekwoordenplanner. Ga naar Adwords en kijk bij de ‘hulpmiddelen’.

Google Adwords Keyword tool vervangen door Keyword Planner (screenshot)

De ‘Google Adwords Keyword Tool’ is verdwenen, dit is de nieuwe tool.

Zoekvolumes als intervallen

Tegenwoordig toont de Adwords Keyword tool zoekvolumes als intervallen. Het is lastig om de juiste aantallen nog in te zien die binnen deze zoekvolumes liggen. Maar het kan wel. Het SEO advies van SEO-Guru luidt: start een kleine Adwords-campagne óf haal de getallen dieper op uit de Adwords Keyword tool. Je kunt zoekvolumes en backlinks naar je site bijhouden via betaalbare SEO tool SE Ranking.

Tools voor zoekwoorden of SEO check

Er zijn heel veel tools te Googlen waarmee je de juiste zoekwoorden kunt bepalen voor je onpage SEO, maar de Google Adwords keyword tool (heet nu: Adwords zoekwoordenplanner) volstaan wat mij betreft. Dit is gratis. Een echte betaalde SEO-tool kan ook; voor mij is SE ranking de juiste SEO check tool. Zie ook mijn uitgebreide SEO tutorial voor tools en tips.

arbo werkplek inrichten thuis bol com kopen

SEO boeken voor naslag

Succes met je WordPress SEO check.

Gerben G van Dijk

Gerben G van Dijk online specialist en SEO uit regio Utrecht46% procent van alle pagina's op deze blog staan in de top 10 van Google (2021). Denk jij erover je Google SEO uit te besteden, maar niet aan een SEO agency? Vanuit de regio Utrecht doe ik een contentanalyse via Google Search Console, SE-Ranking en Google Ads (SEA). Samen met uw organisatie werk ik toe naar toegankelijke, begrijpelijke én bruikbare content. In de vorm van SEO teksten, fotografie en ook video. Kwaliteitsgericht en op de lange termijn. Zodat uw organisatie voortaan aan de weg timmert met hogere online zichtbaarheid. Benieuwd wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Mail dan  [email protected] of bel even: 06 – 23661106.